Alles over de nieuwe economie onder één dak.

New York heeft officiële cryptocurrency taskforce ingesteld

Peter Slagter
Peter Slagter

De staat New York in Amerika wil cryptovaluta en de onderliggende blockchaintechnologie beter begrijpen. Om dat doel te bereiken, is er een officiële cryptocurrency taskforce in het leven geroepen.

Regelgeving

Afgelopen maand bevestigde gouverneur Andrew Cuomo de totstandkoming van de groep met zijn handtekening. De werkgroep moet cryptovaluta, andere vormen van digitaal geld, en blockchaintechnologie gaan bestuderen.

De taskforce is gevuld met ervaringsdeskundigen. Technologen, consumenten, institutionele en gewone beleggers, academici. Samen gaan ze ervoor zorgen dat het ecosysteem rondom cryptovaluta in New York vernieuwd wordt. De werkgroep moet voor 15 december 2020 terugrapporteren.

Het rapport zal voorstellen bevatten over de manier waarop de staat cryptovaluta het best kan reguleren en gebruiken. Daarnaast moet het inzicht geven in de cryptomarkt in New York, uitwijden over (de kosten van) mining, de handel in cryptovaluta, en de belastingen op digitaal geld.

New York heeft op dit moment al kenmerkende regelgeving die van toepassing is op cryptobedrijven in de vorm van de enigszins controversiële BitLicense. Slechts 14 bedrijven hebben de licentie ontvangen sinds de invoering ervan 4 jaar geleden. Mogelijk dat het werk van de taskforce bijdraagt aan vernieuwing van de licentie.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.