Alles over de nieuwe economie onder één dak.

BitTorrent komt met eigen token op het Tron-netwerk

Peter Slagter
Peter Slagter

Om het delen van bestanden via BitTorrent aan te moedigen, komt de in Singapore gevestigde BitTorrent Foundation met een eigen cryptomunt. Het BitTorrent Token (BTT) draait op het netwerk van Tron en dient als betaalmiddel binnen het ecosysteem.

Adoptie

BitTorrent is een systeem om peer-to-peer gegevens uit te wisselen. Het downloaden gebeurt decentraal en bestaat uit het uitwisselen van stukken van bestanden tussen alle gebruikers die op dat moment meedoen aan het up- en downloaden.

Op dit moment is er voor gebruikers van BitTorrent geen motief om bestanden naar andere gebruikers te versturen. Daar moet met de komst van BTT verandering in komen.

Met BTT kunnen gebruikers iemand betalen om een bestand op te sturen. Er kan ook betaald worden voor aanvullende diensten, zoals een verhoogde bandbreedte om de bestandsoverdracht te versnellen. Voor de verzender van bestanden een financieel motief om dat te blijven doen, en voor mensen die zoeken naar een bestand een grotere kans dat er iemand is die het bestand wil opsturen.

BTT wordt een TRC-10-token. Volgens de whitepaper die is gepubliceerd (PDF) worden er in totaal 990 miljard van de tokens in omloop gebracht. In eerste instantie zijn de tokens verkrijgbaar via Binance Launchpad, een dienst om geld op te halen met de verkoop van tokens.

Als je direct na de lancering van BTT gebruik wil maken, moet je µTorrent Classic downloaden. Dat programma is enkel voor Windows beschikbaar. Er is voor µTorrent gekozen omdat de meeste gebruikers daar gebruik van maken. Het is niet nodig om gebruik te maken van BTT; het torrent-protocol blijkt ook gewoon werken zonder geldelijke stimuli.

Het plan om een eigen token te introduceren is onderdeel van Project Atlas. Onder deze naam wordt er aan BitTorrent door ontwikkeld. Meer informatie over Tron en Project Atlas wordt later deze maand bekendgemaakt op een Tron-summit in San Franscisco.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.