Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

OTC-handelskantoor van Circle verwerkte $24 miljard in 2018

Peter

Circle is recent naar buiten gekomen met een jaaroverzicht. Daarin is te lezen dat Circle Trade, het OTC-handelskantoor van Circle, meer dan 10.000 transacties heeft gefaciliteerd. Samen waren die transacties $24 miljard waard.

Circle is een fintech-startup die 5 jaar geleden is opgericht. Onder de investeerders in de startup zien we bekende namen, zoals Goldman Sachs, en de Chinese Internet gigant Baidu.

In eerste instantie was het doel van Circle om bitcoin toegankelijker te maken. Het zou de PayPal van bitcoin worden. Daarna volgde een periode waarin Circle een social betaalbedrijf genoemd werd, met een dienst die vergelijkbaar is met wat wij kennen als Tikkie. In de loop van 2017 stapte Circle weer over naar de wereld van cryptovaluta.

Over The Counter

Eén van de takken van Circle is Circle Trade. Dat is een Over The Counter handelskantoor. Naar eigen zeggen hebben ze een recordaantal nieuwe grote klanten aangetrokken, is de handel flink uitgebreid (in Amerika, Europa, en Azië), en is de operatie flink efficiënter geworden.

In cijfers:

  • Er zijn meer dan 10.000 OTC-transacties uitgevoerd.
  • Er waren 600 verschillende partijen bij betrokken.
  • Er werden 36 verschillende cryptovaluta verhandeld.
  • Alle transacties samen genereerden $24 miljard aan volume.

Groei

Dat is waarschijnlijk het beste woord om het jaar van Circle mee samen te vatten. Er is indrukwekkend veel bereikt.

Het bedrijf heeft CENTRE opgericht, een consortium van bedrijven die samen aan open standaarden werken voor het versturen van waarde (bijvoorbeeld in de vorm van tokens). Er is een eigen stablecoin uitgegeven (USDCoin), die nu op meer dan 40 exchanges verhandelbaar is. Circle Pay is doorgegroeid en heeft "enkele miljoenen gebruikers" in het VK, Amerika, en Europa.

Een andere breed uitgemeten mijlpaal is de overname van crypto-exchange Poloniex. De ondersteuning van klanten zou flink zijn verbeterd, er zijn iOS en Android apps uitgebracht, en diverse verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid zijn doorgevoerd.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.