Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Politie India waarschuwt publiek: investeer niet in cryptovaluta

Peter Slagter
Peter Slagter

In India rommelt het al tijden rondom cryptovaluta. Recent kwam er bericht van de Indiase politie zelf: investeer niet in cryptovaluta. Wat is er aan de hand, en waarom bemoeit de politie zich ermee?

Regionaal

India, het land waar maar niet duidelijk wordt hoe cryptovaluta gereguleerd moeten worden. Was het in juli 2018 nog "vrijwel definitief verboden", lijkt de deur eind december toch weer open te staan. Het is aan het hooggerechtshof om een definitieve uitspraak te gaan doen, maar ook daar lijkt er twijfel.

In de tussentijd draait de wereld gewoon door, en zijn ook mensen in India bezig met cryptovaluta, ondanks dat de centrale bank van het land optreedt tegen bedrijven die de handel in cryptovaluta faciliteren. Voor de lokale autoriteiten van Jammu en Kashmir reden om het publiek te waarschuwen:

“We willen het publiek op het hart drukken op geen enkele manier te investeren in cryptovaluta en andere virtuele valuta, want er kleeft een echt en verhoogd risico aan. De markt kan plotseling verder dalen, en consumenten kunnen geld waar hard voor is gewerkt verliezen.”

Mede door de vaagheid van het bestuur in India, komt onderwijs en kennisontwikkeling rondom cryptovaluta en blockchaintechnologie maar mondjesmaat op gang in het land. In die context is het waarschijnlijk een slimme zet om mensen te waarschuwen niet blindelings ergens hun geld aan te besteden. Bij gebrek aan beter, heeft de lokale politie deze rol op zich genomen.

Gisteren kondigde de centrale bank van India aan dat het plannen rondom een eigen cryptomunt in de ijskast heeft gezet. "De overheid wil de digitale munt simpelweg niet meer. Er wordt aangenomen dat het te vroeg is om zelfs ook maar na te denken over een eigen digitale valuta."

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.