Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Nieuwe reclamecampagne Gemini: "Crypto heeft regels nodig"

Peter Slagter
Peter Slagter

Met een nieuwe reclamecampagne roept crypto-exchange Gemini op tot betere regulatie van de cryptowereld. In New York pronken leuzen als "crypto needs rules" en "crypto without chaos" langs de straat en op taxi's. Waarom doet Gemini dit?

Exchange

Door de stelling dat "crypto regels nodig heeft" af te wisselen met andere slogans, zoals "geld heeft een toekomst" en "crypto zonder chaos", suggereert de exchange dat Gemini al een exchange aanbiedt die voldoet aan alle wetten en regels. Waarom dan toch nog de focus op regelgeving?

Volgens Chris Roan, hoofd marketing bij Gemini, "verdienen (nieuwe) investeerders exact dezelfde voorzorgsmaatregelen en veiligheid als investeerders in meer traditionele markten". Er kan wat Gemini betreft dus wel een tandje bij gezet worden wat regulatie betreft.

De nieuwe campagne valt niet bij iedereen in goede aarde. De introductie van AML-wetgeving, KYC en andere maatregelen die onder de vlag van veiligheid worden genomen zouden niet passen bij de geest van cryptovaluta.

Neha Narula, directeur van het Digital Currency Initiative van MIT's Media Lab: "Er is een groot probleem met de integriteit van de markt, en met consumentenbescherming." Volgens Narula is het voornaamste probleem dat regulatie niet consistent worden toegepast. Ze merkt er bij op waakzaam te zijn voor overregulatie; dat kan funest zijn voor innovatie.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.