Alles over de nieuwe economie onder één dak.

China Mobile lanceert blockchain-connected waterzuiveraar

Peter Slagter
Peter Slagter

Telecommunicatie-gigant China Mobile doet een poging om blockchain te verwerken in een alledaags product: de waterzuiveraar. Dat moet het gebruik ervan stimuleren en belonen. Zo werkt het.

Adoptie

De internet of things (IoT) afdeling van het bedrijf heeft een waterzuiveraar ontwikkeld met een ingebouwde processor en een IoT-module. Het verzamelt data over het gedrag van z'n gebruikers.

Die data is waardevol voor fabrikanten en toeleveranciers. Voor het gebruik van die data wordt de eigenaar van het slimme product beloond in de vorm van een token (PWMC). De hoeveelheid is afhankelijk van hoe lang en hoe vaak het apparaat in gebruik is.

Verdiende tokens kunnen verzilverd worden bij China Mobile zelf. Zo kunnen ze het digitale geld inruilen voor nieuwe filters, of voor de aankoop van andere producten. Volgens China Mobile een slim beloningssysteem die in veel andere producten mist.

Xiao Yi, productdirecteur bij China Mobile vertelt CoinDesk:

“Onze doelgroep bestaat niet enkel uit mensen die al bekend zijn met cryptovaluta. Sterker nog: we willen juist ook diegene aantrekken die nog geen ervaring hebben met dit type geld. Om grootschalige adoptie te bereiken, moeten we iets dat ingewikkeld is omvormen in iets dat heel normaal is.”

Er is overigens nog een lange weg te gaan voordat dit product grootschalig verkrijgbaar is. Op dit moment kan er enkel aanspraak op gemaakt worden via een crowdfunding-campagne.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.