Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitcoin-bulls bestormen Wallstreet's handelskantoren

Peter Slagter
Peter Slagter

De crypto-handelskantoren op Wallstreet kunnen de cryptomarkt een sprankje hoop geven. Diverse OTC-handelskantoren zien sinds de start van 2019 een scherpe toename van kooporders. Dit is er bekend.

Markt Bitcoin

De koopdruk is toegenomen bij veel van de zogeheten Over-The-Counter (OTC) handelskantoren. OTC is een term die gehanteerd wordt in de financiële wereld. Het heeft betrekking op transacties die niet via de beurs verlopen, maar die direct tussen twee partijen worden afgesloten.

Cumberland, een van de grootste OTC-handelskantoren van de cryptowereld, plaatste er afgelopen dinsdag een tweet over:

Michael Moro, CEO van Genesis Trading, stelt ook dat zijn bedrijf meer koop-orders binnen zag komen ten opzichte van het einde van 2018. “Ik zie hetzelfde gebeuren als bij Cumberland”, vertelt Moro. “In de loop van december waren er veel partijen die verkochten, om verschillende redenen. Begin dit jaar zagen we de interesse van kopers toenemen.”

OTC-handelskantoren overzien dagelijks vele miljoenen dollars. Volgens sommigen is het sentiment in de OTC-markt een betere graadmeter voor de gesteldheid van de cryptomarkt dan het gedrag van mensen op exchanges. Het is tenslotte de plek waar echt grote spelers opereren.

Het afdragen van belastingen is een veelgenoemde reden voor de verkoopdruk in december. Mogelijk dat een deel van de toename van kopers puur te wijten is aan het feit dat die periode weer achter de rug ligt.

OTC-kantoor Galaxy Digital: “Vroeg in januari zagen we geldstromen omkeren om eerder verkochte assets terug te kopen. We zien ook toegenomen interesse van kopers uit Azië, het Midden-Oosten, en Europa.” Bij het New Yorkse handelskantoor Paxos zien ze een vergelijkbare beweging onder handelaars.

Uiteraard is er ook een uitzondering op de regel. Garrett See, CEO van DV Chain, stelt dat zijn bedrijf geen substantieel verschil ziet tussen eind 2018 en begin 2019. See: “Er  zijn iets meer kopers dan verkopers, maar niet zodanig dat ik me herken in het sentiment dat door andere handelskantoren wordt geschetst.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.