Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Euro Exim eerste bank die gebruikmaakt van Ripple's XRP

Peter Slagter
Peter Slagter

Een primeur voor Ripple. De Euro Exim Bank is de eerste bank die (publiekelijk) meldt dat het cryptovaluta XRP gaat gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen. Volgen er meer?

Adoptie Ripple

Ripple schreef er afgelopen dinsdag over. In het artikel vertelt de in Londen gevestigde bank dat het gebruik gaat maken van zowel xCurrent als xRapid. De laatste dienst maakt gebruik van Ripple's cryptomunt, XRP. In de aankondiging maakt Ripple bekend dat, naast Euro Exim Bank, een aantal betalings-startups van XRP gebruik zijn gaan maken, waaronder JNFX, SendFriend, Transpaygo, en FTCS.

In totaal heeft Ripple nu meer dan 200 klanten wereldwijd. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, geeft aan dat z'n bedrijf nu bijna 2 tot 3 nieuwe klanten per week verwelkomt. Daarbij ziet hij een toename van klanten die gebruik maken van XRP voor snelle toegang tot liquiditeit.

Kaushik Punjani, directeur van Euro Exim Bank, merkt op dat het voor zijn klanten voorheen onmogelijk was om transacties snel en kostenefficiënt af te handelen. Dat gold voor zowel grote bedrijven als individuen. Dat zou nu verleden tijd moeten zijn.

Een klein aantal bedrijven maakt sinds het laatste kwartaal van 2018 gebruik van xRapid, waronder MercuryFX, Cuallix, ern Catalyst Corporate Credit Union. Euro Exim is het eerste bedrijf met een banklicentie.

In het verleden hebben bedrijven enkel getest met xRapid, waaronder namen als Western Union, en MoneyGram. Van deze bedrijven zijn er geen die het platform volledig in gebruik hebben genomen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.