Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Lijst van exchanges die Ethereum's hardfork (Constantinople) ondersteunen

Peter Slagter
Peter Slagter

Voor 16 januari vindt Ethereum's geplande hardfork plaats. Inmiddels hebben veel exchanges laten weten dat ze de hardfork ondersteunen. Dit is de lijst van exchanges waarvan wij weten dat ze de hardfork ondersteunen.

Ethereum

Hoewel er komende 7 dagen meerdere hardforks gepland staan, gaat dit artikel specifiek over degene met codenaam Constantinople. Dat is de belangrijkste hardfork, namelijk die van Ethereum zelf. Het is ook de enige die door exchanges wordt ondersteund. Wil je weten hoe je óók aanspraak kunt maken op eventuele andere munten, lees dan dit artikel aandachtig door.

Deze lijst is zeer waarschijnlijk niet compleet. We plaatsen er enkel exchanges in die de ondersteuning bekendgemaakt hebben. Missen we iets? Geef het door. Via Twitter, of Telegram bijvoorbeeld.

Exchanges

Van de volgende exchanges is het bekend dat ze de hardfork ondersteunen:

Staat jouw exchange er niet tussen? Grote kans dat de hardfork wél ondersteund gaat worden. Zouden ze dat niet doen, zouden ze zichzelf flink in de voeten schieten. Toch doe je er dan goed aan om het te controleren en de support-afdeling van de exchange een vraag te stellen. Geef je het dan ook even aan ons door?

Andere munten

Er zijn andere projecten die gebruikmaken van de timing en de aandacht die een hardfork van een bekend project oplevert. Zij voeren ook een hardfork uit van Ethereum en baseren daarop hun eigen, nieuwe munt. De vuistregel is dat je die nieuwe munten énkel krijgt als je ether niet op een exchange staat, maar in je eigen wallet.

Meer over andere hardforks, de werking ervan, en hoe je ook ETCV ontvangt, lees je hier.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.