Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Zwitserse crypto exchange ShapeShift ontslaat 33% medewerkers

Peter Slagter
Peter Slagter

ShapeShift, de cryptocurrency exchange opgericht door Erik Voorhees, zit in zwaar weer en is genoodzaakt om afscheid te nemen van een derde van alle medewerkers. Voorhees stelt dat zijn bedrijf "vanaf vier kanten geraakt is". Waar heeft hij het over?

Exchange

In een tweet kondigde Erik Voorhees de ontslagronde aan:

Hij verwijst daarin naar een blogpost, waarin ShapeShift vertelt hoe het zover gekomen is. In totaal zijn er 37 medewerkers ontslagen. De kortste versie van het verhaal is dat de huidige bear market als schuldige wordt aangewezen. De grootste financiële fout is volgens Voorhees geweest dat hij zijn bedrijf substantieel had blootgesteld aan cryptovaluta.

Meer in detail wijst Voorhees vier redenen aan die hebben meegespeeld. Hij noemt juridische vraagstukken, problemen gerelateerd aan personeel en de structuur van de organisatie, problemen met klanten, en financiële belemmeringen. De samenloop van deze problemen, gecombineerd met een eigen gebrek aan focus op het product van ShapeShift, maakt dat deze stap nu nodig is.

Voorhees biedt zijn excuses aan alle betrokkenen aan, en beëindigd het bericht positief:

“Cryptovaluta stellen mensen (en machines) in de gelegenheid om zélf waarde op te slaan, en die waarde onderling uit te wisselen. Zonder tussenpersoon, waar je ook bent. Die kracht is geweldig en ongekend.”

In september vorig jaar kwam ShapeShift in het nieuws als onderdeel van een fraude-onderzoek. Er zou $9 miljoen via de exchange zijn doorgesluisd. Deze beschuldigingen zijn door Voorhees weerlegd. Mogelijk dat er naar deze problematiek verwezen wordt met "juridische vraagstukken".

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.