Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Amerikaans politiek verslaggever Dave Rubin stapt over op Bitcoin voor financiering

Peter Slagter
Peter Slagter

Dave Rubin heeft aangekondigd het fondsenwerving-platform Patreon in te ruilen voor Bitcoin. Rubin is onafhankelijk politiek commentator en verwijt Patreon censuurpraktijken. Dit is er bekend over Rubin's switch.

Adoptie Bitcoin

Rubin produceert zijn eigen interview-show en podcast met de naam The Rubin Report. Het is een onafhankelijk platform met een focus op politieke en actuele gespreksonderwerpen. Daarin wordt controverse niet ontlopen. Het is zijn manier om vrijheid van meningsuiting vorm te geven.

Voor de financiering van zijn activiteiten is Rubin lange tijd afhankelijk geweest van Patreon. Dat is een populair platform voor fondsenwerving. Rubin wisselt Patreon in voor Bitcoin, vanwege Patreon's neiging te censureren. Dat druist overduidelijk in tegen de waarden van Rubin's eigen onderneming.

De aankondiging van de actie tegen Patreon kwam op 1 januari. In een video kondigt hij samen met Jordan Peterson het nieuws aan dat ze Patreon verlaten:

Later die week legt hij zijn beslissing Patreon te verlaten uit in een interview met de Washington Examiner. Rubin stelt hiermee in opstand te komen tegen de inbreuk op vrijheid van meningsuiting op grote en bekende platforms.

Twee dagen na de publicatie van het interview, laat Rubin via Twitter weten de bitcoin-wereld in te schakelen:

De crypto-community heeft enthousiast gereageerd, en geeft Rubin ongevraagd advies, bijvoorbeeld over de manier waarop hij het digitale geld het beste kan opslaan. Rubin heeft de datum van de definitieve overstap van Patreon naar Bitcoin op 15 januari gezet.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.