Alles over de nieuwe economie onder één dak.

's Werelds 23e rijkste man investeert in cryptocurrency exchange Bakkt

Peter Slagter
Peter Slagter

Bakkt, het platform voor digitale assets van Intercontinental Exchange (ICE), heeft een grote financieringsronde achter de rug. Eén van de investeerders: Li Ka-shing, de 23e rijkste man ter wereld. Een belangrijk signaal?

Exchange Bakkt

Li Ka-Shing

Volgens Forbes is Ka-shing de 23e rijkste man ter wereld. Hij heeft zijn vermogen zelf opgebouwd met diverse ondernemingen, waaronder in de vastgoed- en tech-sector. Het is niet de eerste keer dat hij investeert in een bedrijf dat zich bezighoudt met blockchain- en cryptovaluta. In 2013 investeerde hij bijvoorbeeld in betalingsverwerker BitPay, en in 2016 in Blockstream.

Volgens EJ Insight is de meest opmerkelijke investeerder in Bakkt het bedrijf Horizons Ventures. Dat is een durfinvesteerder opgericht door Li Ka-shing. Het totale vermogen van Ka-shing wordt geschat rond de 30 miljard dollar.

Erkenning

In de laatste financieringsronde haalde Bakkt maar liefst 182 miljoen dollar op. Onder de investeerders vinden we bekende namen, zoals Galaxy Digital, en Pantera Capital. Dat ook Li Ka-sching in Bakkt investeert is belangrijke erkenning van de levensvatbaarheid van de onderneming.

Veel handelaars, klein en groot, kijken uit naar de lancering van Bakkt. De datum waarop dat moet gebeuren is echter nog onbekend. Recent is de lanceerdatum voor de tweede keer naar achteren verschoven, ditmaal zonder met een nieuwe datum naar buiten te komen. Die moet "vroeg in 2019" bekend worden.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.