Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Exchange Robinhood wil uitbreiden naar Engeland

Peter Slagter
Peter Slagter

De in Amerika gevestigde cryptocurrency exchange Robinhood heeft plannen om uit te breiden naar Engeland. Naar verluid worden er medewerkers geworven ter voorbereiding van de opening van een kantoor in Londen.

Exchange

Naar Engeland

Verschillende bronnen vanuit Londen's fintech-markt hebben bevestigd dat Robinhood aan de lancering op de Engelse markt werkt. De Amerikaanse exchange bestaat sinds 2013 en is zo'n $5,6 miljard waard. Inmiddels zijn de plannen zo concreet dat er mensen worden aangenomen, onder andere voor marketing- en support-activiteiten.

Voordat een exchange in Engeland aan het werk kan gaan, moet daarvoor toestemming zijn verkregen van de Financial Conduct Authority (FCA). Om die reden worden er ook bestuurders gezocht gericht op het verkrijgen van die toestemming. Kennelijk is er voldoende vertrouwen in dat de FCA geen struikelblok zal vormen.

Robinhood heeft in Amerika terrein gewonnen met hun positionering als gratis exchange, waar gebruikers geen kosten betalen voor transacties. In Engeland gaat Robinhood de directe concurrentie aan met bedrijven als Freetrade en Revolut. Zij bieden soortgelijke diensten aan in Engeland en hebben daarmee ook een vaste gebruikersgroep opgebouwd.

Niet onbesproken

In december kwam Robinhood in het nieuws met de aankondiging bank- en spaarrekeningen aan te bieden met een vast rentepercentage van 3%. De saldi zouden beschermd zijn door de SIPC, mocht Robinhood failliet gaan.

De berichtgeving deed wat stof opwaaien, met de SIPC-directeur die publiekelijk zijn zorgen deelde en de claim van Robinhood weerlegde. Inmiddels heeft Robinhood de beschrijvingen aangepast en de dienst hernoemd naar "cash management".

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.