Alles over de nieuwe economie onder één dak.

VS: inspectie cryptovaluta is topprioriteit van SEC in 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

SEC’s Office of Compliance Inspections and Examinations (OCIE) heeft bekendgemaakt dat het de crypto-economie nauwgezet in de gaten gaat houden in 2019. De inspectie ervan is benoemd tot topprioriteit. Dit zegt de SEC erover.

Regelgeving

De OCIE publiceerde recent een uitgebreid document (PDF) waarin het agentschap in gaat op de inspectie-prioriteiten voor 2019. De OCIE leidt het zogeheten National Exam Program (NEP) van de SEC.

De missie van NEP is om investeerders te beschermen, marktintegriteit te bewaken, en om verantwoordelijke investeringsstrategieën te ondersteunen. De bevindingen van de OCIE worden teruggekoppeld aan de SEC via wetsvoorstellen en risico-inventarisaties. Het agentschap kan ook zelf tot vervolging overgaan.

De markt voor digitale assets in Amerika kan "nauwkeurig onderzoek" van de OCIE verwachten:

“OCIE neemt stappen om deelnemers aan de markt te identificeren die deze producten aanbieden, verkopen, verhandelen of beheren. Bedrijven die actief aan deze markt deelnemen worden door de OCIE geïnspecteerd op onder andere portfoliobeheer, handel, veiligheid van geld van klanten, en het nakomen van de wet.”

Het is geen verrassing dat de OCIE cryptovaluta opnieuw op de inspectie-agenda heeft staan. Ook in 2018 stonden digitale assets in de schijnwerpers. Vorig jaar werd er primair gekeken naar klantveiligheid en het informeren van investeerders over de risico's van investeringen in dit type assets.

Hoewel er consensus is in de markt dat bepaalde mate van regulatie goed is, zijn er ook bedrijven en mensen die hun zorgen uiten. Zo vindt professor Carol Goforth van de universiteit van Arkansas dat de SEC moet oppassen als toezichthouder niet té strikt op te treden. Dat zou de ontwikkeling van de markt als geheel kunnen belemmeren, en voorbij gaan aan het doel van de SEC.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.