Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Vermont (VS) gaat blockchain-pilot houden voor verzekeringsindustrie

Peter Slagter
Peter Slagter

De Amerikaanse staat Vermont gaat experimenteren met blockchaintechnologie. Er gaat getest worden op welke manieren de technologie processen binnen de verzekeringsindustrie kan optimaliseren. Dit is wat er op de planning staat.

Adoptie

Afgelopen vrijdag kwam de lokale overheid van Vermont naar buiten met het nieuws. Er is een memorandum van overeenstemming (PDF) getekend waarin het plan om een pilot uit te voeren is vastgelegd. De proef is gericht op het potentieel van blockchaintechnologie in de verzekeringswereld, waaronder het bijhouden en registreren van juridische processen.

Bij de proef worden zogeheten captives betrokken. Een captive is een speciaal soort verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon. Meestal wordt met captive een tussenpersoon aangeduid die eigendom is van een verzekeringsmaatschappij. Een captive kan ook een verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon zijn die eigendom is van een industrieel- of handelsconcern.

Ten grondslag aan de proef ligt een eigen blockchainnetwerk. Op dit moment beheert de staat zowel papieren als digitale versies van documenten. Daar moet met deze automatiseringsslag verandering in komen. De vraag is waarom blockchaintechnologie voor dit doeleinde gebruikt wordt, zeker omdat er niet gekozen is voor een publieke chain. Mogelijk dat de technologie bedoeld of onbedoeld het vertrouwen inbrengt om af te stappen van papier.

Op dit moment worden er bouwers en consultants gezocht middels een RFI-proces. Vermont heeft één van de grootste markten voor captives in Amerika. Jaarlijks komen er 20-40 bedrijven in deze sector bij.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.