Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Vermogensbeheerder Wilshire Phoenix vraagt Bitcoin ETF aan bij SEC

Peter Slagter
Peter Slagter

De New Yorkse vermogensbeheerder Wilshire Phoenix heeft een aan Bitcoin gerelateerde ETF aangevraagd bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Het zou om een 'minder volatiele' variant gaan. Wat betekent dat?

Bedrijfsleven Bitcoin

Wilshire Phoenix is een relatief jonge vermogensbeheerder met voormalig J.P. Morgan bankiers in het bestuur. In het vierde kwartaal kwam het bedrijf in het nieuws met een persbericht waarin samenwerking met Coinbase werd aangekondigd. Vanuit Coinbase Custody zouden ze een nieuw fonds opzetten voor beleggers met diepe zakken.

Vandaag kwam Wilshire Phoenix opnieuw in het nieuws, dit keer met een ETF-aanvraag. Het is de tweede in een paar dagen tijd - vorige week kwam crypto-startup Bitwise op dezelfde manier in het nieuws. Het voorgestelde product - United States Bitcoin and Treasury Investment Trust - is samengesteld uit bitcoin, kortlopende Amerikaanse overheidsobligaties, en Amerikaanse dollars.

Door verschillende financiële instrumenten met elkaar te mengen, zou het mogelijk zijn voor investeerders om blootgesteld te worden aan bitcoin op een manier die efficiënt en minder volatiel is dan wanneer er enkel bitcoin aangeschaft zou worden. Het product vertegenwoordigt dus geen directe investering in bitcoin, maar het biedt wel de mogelijkheid om te profiteren van het koersverloop van bitcoin, zonder zelf aan de cryptomarkt deel te nemen.

Volgens Bill Herrmann, de CEO van Wilson Phoenix, is het een uniek product: "Door de diverse achtergronden van mensen in ons team, zijn we in staat geweest om tot dit voorstel te komen. Het is een mooi voorbeeld van wat er gebeurt als verschillende talenten bij elkaar komen."

Tot dusver is er nog geen enkele ETF-aanvraag goedgekeurd. Als het aan Herrmann ligt, komt die goedkeuring niet snel genoeg: "Ik heb maar één bericht aan ProShares,Granite, Bitwise, en de Winklevoss-broers — onze aanpak is wellicht anders, maar we hebben allemaal hetzelfde doel. We duimen voor jullie allemaal."

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.