Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Russische ambtenaar: "Cryptoroebel komt binnen 2-3 jaar"

Peter Slagter
Peter Slagter

Volgens de voorzitter van het comité financiële markten van het Russische parlement, Anatoly Aksakov, kan de cryptoroebel binnen 2 tot 3 jaar op de markt gebracht worden. Wat vertelt Aksakov erover?

Regionaal

Geen verschil met de fiatroebel

Anatoly Aksakov is een Russische politicus en econoom. Hij is lid van de Russische Staatsdoema, het lagerhuis van de Russische Federatie. Samen met het hogerhuis vormt het de Federatieve Vergadering van Rusland, gehuisvest in Moskou.

Aksakov vertelde over de cryptoroebel in gesprek met lokale nieuwswebsite RIA Novosti. "De consensus is dat deze [digitale] roebel niet verschilt van de fiatroebel. Het enige verschil is dat het uitgegeven wordt met gebruik van blockchaintechnologie", aldus Aksakov.

Eind 2017 kwam naar buiten dat Aksakov zich ervoor inzet om cryptovaluta te legaliseren in Rusland. Sindsdien hebben wetgevers pogingen ondernomen om delen van de cryptowereld te definiëren, waaronder ICO's.

Regulatie

Ondanks de inzet van Aksakov blijft de status van cryptovaluta in Rusland onduidelijk. Er is vorig jaar een bundel regels aangenomen, maar naar verluidt vertraagt de Russische centrale bank de implementatie van die wetgeving.

Recent kwamen er ook geruchten naar boven rondom Russische miljarden die de cryptowereld in gepompt zouden worden. Die berichtgeving is gebaseerd op uitspraken van de Russische econoom Vladislav Ginko, en heeft ook websites als The Telegraph en Zerohedge bereikt. De aard ervan is echter sterk speculatief.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.