Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Thailand's officiële aandelenbeurs wil cryptocurrency exchange openen

Peter Slagter
Peter Slagter

De officiële aandelenbeurs van Thailand (SET) heeft concrete plannen om een eigen cryptocurrency exchange te openen. Zo vestigt Thailand zich verder als belangrijke speler in de crypto-industrie in Zuidoost-Azië. Dit is er bekend.

Exchange

Nieuwe exchange voor cryptovaluta

Volgens de Bangkok Post staat de beurs op het punt een licentie aan te vragen bij het ministerie van Financiën. Het doel is om een nieuwe exchange te starten, gericht op cryptovaluta. Die cryptocurrency exchange zou dit jaar al live moeten gaan.

De SET wil graag de (groeiende) trend van het investeren in digitale assets een concrete plek geven op de Thaise markt, aldus Pattera Dilokrungthirapop, vice-voorzitter van SET's raad van bestuur. Volgens Pattera willen bedrijven die nu lid zijn van de SET ook deelnemen aan de handel in digitale assets.

De verwachting is dat de nieuwe exchange voorloopt op concurrentie op het gebied van beschikbaar kapitaal én vertrouwen. Rondom de organisatie van de nieuwe exchange moet nog veel geregeld worden, waaronder backoffice-systemen en wallets waarin digitale assets kunnen worden opgeslagen.

Aanstaande zaterdag gaat de SET samen met leden van de organisatie op pad om een seminar te geven over digitale valuta en de dienstverlening die daarop van toepassing is. Volgens Pattera zijn er veel bedrijven geïnteresseerd om deel te nemen aan de economie die zich rond digitale assets heeft gevormd.

Aandelenbeurs van Thailand

De Stock Exchange of Thailand (SET) is de nationale aandelenbeurs van Thailand. Eind 2017 waren er 668 bedrijven aan genoteerd, met een totale marktkapitalisatie van $560 miljard. Hij is gevestigd in Bangkok, het economische centrum van het land.

In 1992 werd de beurs gereorganiseerd aan de hand van een nieuwe Securities Exchange of Thailand Act. Sindsdien is de beurs een non-profitorganisatie, waar 39 bedrijven lid van zijn. De rol van regulerend lichaam werd toentertijd overgenomen door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.