Alles over de nieuwe economie onder één dak.

BitPay boekt in 2018 recordjaar, meer dan $1 miljard aan transacties

Peter Slagter
Peter Slagter

Blockchain betalingsverwerker BitPay heeft een goed jaar achter de rug. Voor de tweede keer op rij boekten ze meer dan $1 miljard aan transacties, en zag het bedrijf een recordomzet vanuit transactiekosten binnenkomen. Dit zijn de details.

Adoptie

Gebruik van cryptovaluta

Vorig jaar staat te boek als rampjaar voor cryptovaluta. Vaak wordt het jaar in die context enkel beoordeeld op de prijsbeweging van de digitale munten. Vergeten wordt dat er flink aan de infrastructuur en het ecosysteem is gebouwd. En... ook in 2018 zijn cryptovaluta gebruikt en werden er groeicijfers neergezet.

Door BitPay bijvoorbeeld. Net als in 2017 verwerkte het inmiddels 7 jaar oude bedrijf meer dan $1 miljard aan transacties. De omzet die gegenereerd werd vanuit transactiekosten is nooit hoger geweest dan in 2018, en daarom noemt BitPay het een recordjaar.

Business to Business

Vooral BitPay's B2B-tak deed het goed, en zag in 2018 een groei van bijna 255%. Volgens BitPay zijn er veel nieuwe klanten bijgekomen, waaronder advocatenkantoren, datacentra, en IT-leveranciers. Allemaal bedrijven die bitcoin zijn gaan accepteren.

“BitPay's B2B-tak groeit snel, omdat onze oplossing in de meeste delen van de wereld goedkoper en sneller is dan een bankoverschrijving. Dat we meer dan $1 miljard aan transacties konden verwerken, ondanks Bitcoin's prijsdaling, toont aan dat Bitcoin wereldwijd gebruikt wordt om echte problemen op te lossen.”

Records

2018 was niet enkel wat omzet betreft een topjaar. Er werden meer records gevestigd:

  • De hoeveelheid dollars die verloren zijn gegaan vanwege betalingsproblemen (met cryptovaluta) is gedaald van 8% (december 2017) naar slechts 1% in 2018.
  • Het aantal ondersteunde munten is gestegen. Nieuw zijn Bitcoin Cash, en stablecoins van Circle, Gemini, en Paxos.
  • Het aantal medewerkers is met 78% gegroeid naar 80.
  • In 2018 is nog eens $40 miljoen opgehaald bij investeerders. Het totaal groeit daarmee naar $70 miljoen.

Dat BitPay een goed jaar achter de rug heeft, is een positief signaal voor de cryptomarkt. Iedere betaling die verwerkt wordt, representeert echt gebruik van Bitcoin of een andere munt. Het zou daarom mooi zijn om volgend jaar een soortgelijk bericht te kunnen publiceren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.