Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitcoin te koop in Amerikaanse supermarkten

Peter Slagter
Peter Slagter

Overtollig cashgeld makkelijk en snel omzetten naar Bitcoin. In de Amerikaanse staten Californië, Texas, en Washington kan het sindskort in de supermarkt. Dit is hoe het werkt.

Adoptie Bitcoin

Cash

Als je cashgeld gebruikt is het wellicht herkenbaar. Je betaalt in de supermarkt met papiergeld. Niet helemaal gepast, dus je krijgt wat kleine coupures terug. Kleingeld dat je makkelijk uitgeeft. Op die behoefte speelt het bedrijf Coinstar in. Coinstar levert kiosken aan winkels waarmee munt- en papiergeld omgezet kan worden in andere producten, zoals cadeaubonnen. En nu ook in Bitcoin.

Er staan wereldwijd zo'n 20.000 Coinstar-kiosken, waarvan het overgrote deel in Amerikaanse supermarkten. Dat biedt mogelijkheden, moet het team van Coinme gedacht hebben. Coinme is een financieel dienstverlener die erop gericht is om het zo makkelijk mogelijk te maken om digitale valuta te kopen en verkopen. 

Door de handen ineen te slaan, kan Coinstar een extra dienst aanbieden op de muntgeldautomaten, en heeft Coinme bereikt dat mensen Bitcoin tegenkomen op een plek waar ze regelmatig komen: de supermarkt.

Bitcoin-voucher

Ben je in Amerika en zie je een Coinstar-automaat staan? Zo wissel je je geld in voor bitcoin:

  1. Selecteer "Koop Bitcoin", accepteer de voorwaarden, en voer je telefoonnummer in.
  2. Geef je geld aan de automaat (tot maximaal $2.500 per dag).
  3. Je ontvangt een Bitcoin-voucher.
  4. Ga naar www.coinme.com/redeem en claim je BTC.

Aan het gebruik van de kiosk zijn kosten verbonden. Er wordt 4% op het ingelegde bedrag ingehouden en gebruikt voor het betalen van transactie- en verwerkingskosten. Er is geen minimumbedrag.

Coinme

Het kunnen wisselen van fiatgeld naar Bitcoin is geen nieuw idee. Sterker nog, Coinme levert zelf ook wisselautomaten en heeft er al honderden staan in heel Amerika. Volgens het persbericht dat is uitgebracht, verwerkt Coinme miljoenen dollars aan transacties op jaarbasis.

Waarschijnlijk is de belangrijkste waarde van deze nieuwe samenwerking voor Coinme het feit dat ze nu ook in supermarkten zichtbaar zijn. In de queeste van Coinme is het leveren van een wisselautomaat waarschijnlijk niet het lastigste. Mensen bereiken en verleiden om de automaat te gebruiken is de grootste uitdaging. Met zichtbaarheid in supermarkten zet het bedrijf in dat kader een mooie stap.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.