Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Chaos bij Haven Protocol (XHV), impasse onder teamleden

Peter Slagter
Peter Slagter

Vandaag deed een teamlid van Haven Protocol een opmerkelijke uitspraak: het is over met XHV, tenzij ontwikkelaars het overnemen. Er ontstonden geruchten over een exit scam, met chaos op social media als gevolg. Dit is wat er aan de hand is.

Markt

Geen gehoor

Het eerste bericht kwam van @news.cutter (NC), lid van het marketing-team van Haven Protocol. Hij stelt dat men "Haven Protocol als dood moet beschouwen, tenzij er ontwikkelaars zijn die het overnemen". Volgens NC zou @havendev (HD) de enige zijn met toegang tot de code, en van hem is al weken niets vernomen.

NC vertelt de community op Discord dat hij ermee stopt. Volgens hem is de ontwikkelaar niet capabel om het project tot een succes te maken. Al zou HD terugkomen, dan nog ziet hij de toekomst van Haven Protocol somber in.

De laatste keer dat de core developer van Haven iets van zich heeft laten horen op Twitter is november 2018. Een ander teamlid kondigde op 7 januari aan op Twitter dat hij het team verlaat.

Bevestiging

Een ander teamlid van Haven Protocol, @donjor (DJ), bevestigt het bericht van NC. Hij stelt dat HD tegen het vrijgeven van de code is, en de afgelopen tijd onbereikbaar is geweest. 

DJ deelt het sentiment dat NC beschrijft, en borduurt voort op zijn bericht. Daarin worden opties genoemd om zonder de core developer door te gaan, bijvoorbeeld door van de huidige codebase af te splitsen en dat uit te bouwen. In zijn bericht spreekt hij de community wat moed in: "ik laat XHV niet zomaar dood gaan".

Exit scam?

De berichten van de teamleden hebben (logischerwijs) tot diverse reacties geleid onder leden van de community en holders van de munt XHV. De brug naar een exit scam is snel geslagen: anonieme teamleden, ogenschijnlijk onverwachte aankondigingen, een developer die ermee ophoudt.

Daar bovenop kwam er rond het middaguur een tweet voorbij van een gebruiker die stelt dat XHV van Bittrex wordt gehaald. Het team heeft van de exchange 48 uur gekregen om te reageren. Doen ze dat niet, is verwijdering het gevolg.

Vanuit Bittrex hebben we nog geen bevestiging gehad, dus het is onduidelijk of het bericht waarheidsgetrouw is. De getoonde afbeelding is immers eenvoudig gefabriceerd.

@havendev reageert

Later op de middag blijkt de persoon (of één van de personen) achter @havendev toch in leven. Hij probeert de boel te sussen: "De ontwikkeling van Haven is nog aan de gang. Ik ben nog aan het werk, zelfs tijdens kerst en oud en nieuw."

Een uur later bevestigt HD nogmaals: er is geen sprake van een exitscam. Wat hem betreft is het een kwestie van hergroeperen, opschonen, en doorgaan.

Chaos

Al met al lijkt het met een sisser af te lopen. Maar zo'n debacle geeft een flinke deuk in het vertrouwen. Kennelijk is een groot deel van het team al weken (zo niet maanden) onbekend met de voortgang, is de ontwikkeling afhankelijk van 1 persoon, en blijkt het team niet professioneel met elkaar samen te werken.

De vraag is of het project de klap te boven komt. In ieder geval zal het even duren om het vertrouwen weer terug te winnen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.