Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bakkt maakt zich op voor grootschalig gebruik

Peter Slagter
Peter Slagter

De verwachtingen rondom Bakkt zijn hooggespannen. In aanloop naar de lancering heeft het bedrijf de eerste acquisitie achter de rug, en staat een mobiele app op de planning die geschikt moet zijn voor "miljoenen gebruikers". Een Bakkt-update.

Bedrijfsleven Bakkt

Uitstel

De lancering van Bakkt is één van de meest veelbesproken onderwerpen in de cryptowereld. Het gevolg ervan is dat de verwachtingen hoog zijn, wellicht té hoog. In eerste instantie zou de ICE-dochter eind 2018 lanceren, maar dat bleek te vroeg.

Het eerste uitstel werd eind november gemeld. Er was meer tijd nodig, en 24 januari 2019 zou haalbaar zijn. Ook dat bleek niet te doen, en op een tactisch gekozen moment werd het tweede uitstel aangekondigd. Dit keer zonder nieuwe datum, want het gesprek met autoriteiten blijkt lastiger te plannen dan gedacht.

Acquisitie

Toegegeven, er zijn niet enkel berichten over uitstel naar buiten gekomen. In de tussentijd zaten de medewerkers van Bakkt verre van stil. Zo is de eerste financieringsronde succesvol afgerond, en is er een indrukwekkend bedrag van $182 miljoen opgehaald. Onder de investeerders blijkt Li Ka-shing te zitten, één van de rijkste mensen ter wereld.

In de loop van januari kwam het bericht naar buiten dat Bakkt "bepaalde assets" van de Rosenthal Collins Group (RCG) heeft aangekocht. Daarmee is de eerste acquisitie een feit. RCG is een oude speler op de financiële markt en bleek te worden ingelijfd door Marex Spectron. Daar kon Bakkt op inhaken en kreeg het voor elkaar om een aantal "waardevolle assets voor de ontwikkeling van Bakkt" aan te kopen.

Wervingscampagne

Deze week kwam Bakkt naar buiten met de lancering van een nieuwe wervingscampagne. Er wordt gezocht naar technisch zwaargewichten en leidinggevenden, allemaal met als doel om Bakkt klaar te stomen voor grootschalig gebruik.

Zo staat in de vacature voor een Mobile Developer dat er een "schaalbare mobiele applicatie ontwikkeld moet worden die gebruikt gaat worden door miljoenen gebruikers". Een flinke ambitie vanuit technisch perspectief, en bovendien schemert de onderliggende strategie van Bakkt erin door: een groot deel van de internationale markt bedienen.

Ondertussen wacht de cryptowereld gespannen af.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.