Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Cryptocurrency wallet BRD haalt $15 miljoen op voor uitbreiding naar Azië

Peter Slagter
Peter Slagter

Bread Wallet, tegenwoordig kortweg BRD, heeft nog eens $15 miljoen aan financiering weten te bemachtigen. Het geld wordt besteed aan uitbreiding naar Japan en andere delen van Azië.

Bedrijfsleven

$50 miljoen

Het opgehaalde geld is onderdeel van BRD's tweede financieringsronde (Series B) volgens de publicatie op Finance Magnates. In totaal is daarin zo'n $50 miljoen opgehaald, waarmee BRD één van de best gefinancierde bedrijven in de cryptowereld is geworden. Een deel van de bemachtigde $15 miljoen is afkomstig van het Japanse SBI Holdings.

Expansie naar Azië

De nieuwe investering heeft al een concrete bestemming. De product- en ontwikkel-teams van BRD worden ermee uitgebreid, met als doel om op hoog tempo voet aan de grond te krijgen in Japan en andere delen van Azië.

"De investering van SBI Group in BRD zorgt ervoor dat we ons blijvend op de Aziatische markt kunnen vestigen," vertelt Adam Traidman, CEO van BRD. "Het onderschrijft de kwaliteit van ons werk in Noord-Amerika en bevestigt ons dat we het succes van de afgelopen 4 jaar kunnen uitbouwen."

SEPA-overboekingen

BRD heeft recent ook een samenwerking met Coinify aangekondigd. Concreet betekent het dat er nu ook cryptovaluta kunnen worden aangekocht middels SEPA-overboekingen. Coinify faciliteert dit type betalingen.

Zo kunnen gebruikers uit 34 landen direct bitcoin kopen met een bankoverschrijving vanuit de BRD-wallet. Het is niet de snelste of eenvoudigste manier om aan bitcoin te komen, maar gegeven de visie van BRD is het een mooie toevoeging. 

Volgens BRD heeft de BRD-wallet meer dan 1 miljoen gebruikers in 170 landen. In totaal zou al het cryptogeld dat wordt beheerd met BRD meer dan $6 miljard waard zijn.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.