Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Binance Crypto OTC geopend voor grote beleggers

Peter Slagter
Peter Slagter

In navolging van andere grote exchanges faciliteert ook Binance nu OTC-handel. De nieuwe tool heet Binance Crypto OTC en kan gebruikt worden voor transacties met een minimale waarde van 20 BTC.

Exchange Binance

Over-the-Counter (OTC)

Zo, de nummer 1 exchange ter wereld doet nu ook mee in de OTC-handel. Deze week werd Binance Crypto OTC onthuld. Een tool waarmee Binance-gebruikers in één keer een grote hoeveelheid van een cryptomunt kunnen verhandelen tegen een vaste prijs.

Over-the-counter (OTC) is een term die gehanteerd wordt in de financiële wereld. De term heeft betrekking op financiële transacties die niet via de beurs verlopen, maar die direct tussen twee partijen afgesloten worden.

Het biedt handelaars de volgende voordelen:

  1. In één transactie een grote som (crypto)geld verhandelen.
  2. Transacties worden voor één prijs afgehandeld.
  3. Transacties zijn privé, omdat het niet in het orderboek verschijnt.

Waarom Binance?

De meeste andere grote exchanges hebben ook een eigen OTC-handelskantoor. Eind 2018 kwam er bijvoorbeeld bericht vanuit Coinbase, Bittrex, en Circle. Waarom zouden mensen met diepe zakken dan toch voor Binance kiezen? Binance geeft zelf drie redenen op:

  1. Binance zou specialist zijn in crypto-naar-crypto-transacties, en ondersteunt er meer dan 80.
  2. Ze streven ernaar om OTC-transacties snel af te handelen.
  3. En Binance heeft een groot, divers, en bewezen klantenbestand.

Tja, niet erg onderscheidend, en bovendien discutabel. Binance is een grote speler op de consumentenmarkt, maar op OTC-gebied komt de exchange net kijken. Hoe dan ook, achterblijven was ook geen optie, en het verbeteren van toegankelijkheid voor grote investeerders kunnen we enkel toejuichen.

Voordat je Binance OTC mag gebruiken, moet je account geverifieerd zijn (niveau 2 of hoger). Daarna kan je direct aan de slag; je hoeft enkel nog (minimaal) 20 BTC in te leggen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.