Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Exchange Liqui stopt ermee, onvoldoende liquiditeit

Peter Slagter
Peter Slagter

Opgelet: vandaag kwam naar buiten dat cryptocurrency exchange Liqui ermee stopt. Mocht je er geld hebben staan, zorg er dan voor dat je alles binnen 30 dagen opneemt. Dit is wat er bij ons bekend is.

Exchange

Te weinig gebruikers

De opgegeven reden voor het opheffen van de exchange is dat "Liqui niet meer in staat is om voldoende liquiditeit te bieden". Met andere woorden: het handelsvolume is te laag, en daarom wordt er simpelweg verlies gemaakt.

Voor de beeldvorming: de afgelopen 24 uur werd er in totaal voor een kleine $5.500 verhandeld op de beurs. Er zijn te weinig gebruikers die de exchange gebruiken, en met een business model die afhankelijk is van orders van (echte) gebruikers, kan je vroeg of laat niet anders dan de stekker eruit trekken.

30 dagen

Als je geld hebt staan op de exchange, heb je vanaf vandaag nog 30 dagen om een poging te doen het eraf te halen. Na die 30 dagen geeft Liqui niet meer de garantie dat de website onderhouden wordt. Vrij vertaald houdt de website er dan (vermoedelijk) mee op. Contact opnemen kan dan nog via het service-portaal, maar de vraag is of je dan nog te woord wordt gestaan.

Doorstart?

In het statement op de voorpagina van Liqui stelt het team dat ze "binnenkort wellicht terugkomen". Dat zou echter afhangen van de markt, die sinds 2017 flink is veranderd. Na een afsluitend dankwoord neemt het Liqui-team voorlopig afscheid van de cryptowereld.

Volgens sommigen is Liqui de eerste in een lange rij van kleine exchanges die op omvallen staan:

Gegeven de aanhoudende dalende (markt)trend is zo'n scenario niet onwaarschijnlijk. Let daarom goed op waar je handelt, en zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen bij de exchanges waar je gebruik van maakt.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.