Alles over de nieuwe economie onder één dak.

KuCoin verwijdert 8 munten, waaronder Quantstamp, Arcblock en Polymath

Peter Slagter
Peter Slagter

Let op: KuCoin gaat 8 projecten van de exchange verwijderen. In totaal gaat het om 8 munten, waaronder Quantstamp, Arcblock, Polymath, en Substratum. Je hebt beperkt de tijd om die munten van de exchange te halen. Dit is er bekend.

Exchange

Diskwalificatie

De volgende acht munten gaan van KuCoin verdwijnen:

 • Arcblock (ABT)
 • SingularityNET (AGI)
 • Aeron (ARN)
 • DATA (DTA)
 • IHT Real Estate Protocol (IHT)
 • Polymath (POLY)
 • Quantstamp (QSP)
 • Substratum (SUB)

De diskwalificatie is gebaseerd op de zogeheten Special Treatment Rule. Risico-projecten krijgen een speciale behandeling, en worden een tijd lang in de gaten gehouden. Als er na die periode geen verbetering zichtbaar is, wordt het project van de exchange verwijderd.

Er zijn diverse redenen waarom een munt in KuCoin's isoleercel kan belanden, waaronder lage liquiditeit over een langere periode of faillisement van het achterliggende project.

Laag volume

De kans is groot dat bovengenoemde projecten onvoldoende verhandeld worden, en het financieel simpelweg niet meer interessant is voor KuCoin om de handel erin te faciliteren.

Zo heeft Arcblock een 24-uurs BTC-volume van 0,67 BTC. Aeron doet het met 0,03 BTC nog een stuk slechter. Ook het volume van DATA (0,24 BTC) en Polymath (0,21 BTC) is niet om over naar huis te schrijven.

Mogelijk dat bij Substratum nog meespeelt dat er eind 2018 diverse berichten in de media verschenen over dubieuze praktijken bij het project. Zo zouden er nepsamenwerkingen zijn aangekondigd, en zouden GitHub-statistieken gefabriceerd zijn.

Geld opnemen vóór mei 2019

De verwijderingsprocedure is als volgt:

 1. Het storten van de genoemde tokens kan vanaf 19:00u vanavond niet meer.
 2. De handelsparen verdwijnen vanaf 3 februari 19:00u. Het advies is om openstaande orders te sluiten.
 3. Het opnemen van de tokens kan tot en met 3 mei 2019.

Controleer dus even of je nog geld hebt staan bij KuCoin. Op dit moment kan je de tokens ook nog omwisselen naar een andere valuta. Als je van plan was om de tokens voor langere tijd te bewaren, doe je er sowieso goed aan om ze te verschepen naar een eigen wallet. Want: Not your keys, not your money!

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.