Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Lancering van Bitcoin-bewaardienst Fidelity waarschijnlijk in maart

Peter Slagter
Peter Slagter

Het lijkt erop dat Fidelity's veelbesproken Bitcoin-bewaardienst in maart dit jaar gelanceerd wordt. De dienst kan drempelverlagend werken voor institutionele beleggers. Is dit waar Wallstreet naar uitkijkt?

Bedrijfsleven Bitcoin

Het in Boston gevestigde bedrijf kondigde in oktober aan dat het met een range van producten komt voor grote beleggers. Fidelity is een grote vermogensbeheerder (meer dan 2.500 miljard euro in beheer) met meer dan 27 miljoen klanten wereldwijd.

Het eerste product dat geïntroduceerd wordt is een bewaardienst voor Bitcoin - zogeheten institutional-grade custody services. Volgens bronnen van Bloomberg zou dat product in maart in gebruik worden genomen. Hetzelfde product voor Ethereum zou kort daarop moeten volgen.

Voor de cryptocurrency-markt is dit een belangrijke ontwikkeling. Veelgehoorde kritiek van agentschappen zoals de SEC is dat belangrijke infrastructuur mist, zoals het veilig kunnen opslaan van cryptogeld. Aan die kritiek wordt op deze manier gehoor gegeven.

Er zijn al een aantal partijen die bewaardiensten aanbieden, maar veelal gaat het om startups. Grote (financiële) instellingen zoeken naar een vertrouwde omgeving, een gat in de markt die door Fidelity opgevuld kan worden.

Fidelity's CEO, Abigail Johnson, is een voorstander van digitale valuta. Dat onderscheidt haar van haar concurrenten. Zo startte Fidelity met het minen van Bitcoin in 2015. Daarnaast werd onder haar leiding een nieuwe tak opgericht, Fidelity Digital Asets. Onder die noemer worden dit jaar aan cryptovaluta gerelateerde diensten gelanceerd.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.