Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Boerse Stuttgart lanceert BISON, eigen cryptocurrency app voor iOS en Android

Peter Slagter
Peter Slagter

Vandaag zijn cryptovaluta weer wat toegankelijker geworden. Aandelenbeurs Boerse Stuttgart heeft z'n eigen app gelanceerd, gericht op de cryptomarkt. Eerst in Duitsland, later in Europa. We hebben het belangrijkste erover op een rij gezet.

Adoptie

Kopen en verkopen

De belangrijkste feature van BISON: de handel in cryptovaluta. In eerste instantie zijn enkel Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en Ripple beschikbaar. Het aanbod wordt in de loop van 2019 uitgebreid.

BISON wordt neergezet als simpel, veilig, en betrouwbaar. Simpel, omdat de gebruiker geen wallet en geen papierwerk nodig heeft om te starten met cryptovaluta. Veilig omdat cryptovaluta veilig opgeslagen worden. En betrouwbaar omdat in de praktijk beproefde technologie van Boersse Stuttgart achter de applicatie zit.

Na installatie kunnen gebruikers direct aan de slag in demo-modus. Je kunt dan oefenen met het gebruik van de app. Wil je met echt geld aan de slag, moet je account geverifieerd zijn. Vervolgens kan je euro's overmaken met een SEPA-transactie, voordat je je eerste aankoop kunt doen.

Cryptoradar

De cryptoradar is een aanvullende (gratis) dienst die is ingebouwd in de BISON-app. Het analiseert het sentiment rondom de munten die verhandelbaar zijn. Op die manier moet het de gebruiker inzicht geven in wat er speelt, zonder dat hij zelf door duizenden tweets of reddit-posts heen hoeft te scrollen.

Boerse Stuttgart

Boerse Stuttgart is de op één na grootste aandelenbeurs in Duitsland, en staat op nummer 9 in europa. In 2017 werd er een kleine 81 miljard euro verhandeld. Eind december vorig jaar werd al bekendgemaakt dat de aandelenbeurs in de eerste helft van 2019 zou starten met de handel in cryptovaluta.

De lancering van BISON is een stap in die richting. Bij de bouw van de app zijn enkel dochterondernemingen van Boerse Stuttgart betrokken. EUWAX AG faciliteert de handel, Sowa Labs GmbH ontwikkelt de app, en Blocknox GmbH verzorgt de opslag van het digitale geld.

Cryptovaluta voor de massa

Voor de cryptowereld is dit mooi bericht. Veel mensen weten inmiddels dat cryptovaluta bestaan, maar zijn nog huiverig om er iets mee te doen. Zo blijken de meeste Nederlanders het liefst via de eigen bank in cryptovaluta te investeren.

Boerse Stuttgart is een bekende en betrouwbare speler op de financiële markt. BISON is duidelijk (ook) gericht op beginnende investeerders, en basale concepten worden goed uitgelegd. Een laagdrempelige manier voor mensen om in aanraking te komen met het nieuwe geld.

Op dit moment is BISON alleen beschikbaar in Duitsland. Na de lancering wordt er gekeken naar andere landen in Europa. Ter afsluiting de video waarmee BISON is geïntroduceerd:

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.