Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bijna alle $11 miljoen aan gestolen IOTA-tokens teruggevonden

Peter Slagter
Peter Slagter

Pasgeleden schreven we over de arrestatie van een man uit Oxford op verdenking van de diefstal van zo'n $11,4 miljoen aan IOTA-tokens. Het grootste deel daarvan is teruggevonden en in beslag genomen als bewijs in een politie-onderzoek.

Veiligheid

Diefstal

In Oxford is vorige week een man opgepakt op verdenking van fraude, witwassen, en diefstal. In totaal zou hij €10 miljoen aan IOTA-tokens gestolen hebben. Europol was bij de arrestatie betrokken en publiceerde er een video over.

Volgens het persbericht van Europol zou de man een website hebben opgezet om toegang te krijgen tot wallets van gebruikers. De website(s) die zijn gebruikt zijn offline gehaald en onbruikbaar gemaakt.

Teruggevonden

De co-founder van IOTA, Dominik Schiener, heeft Reuters verteld dat het geld grotendeels is teruggevonden en op dit moment vaststaat bij de politie. Het dient als bewijs in het onderzoek. Aanvankelijk ging Schiener er vanuit dat er een hackersgroep achter de diefstal zou zitten, maar dat bleek onjuist. Het is een "hoogopgeleid individu met een normale baan".

Slechts een kleine hoeveelheid gestolen geld is nog niet gevonden. "De exchanges hebben de accounts van de hacker geblokkeerd. Hij heeft een poging gedaan om het te converteren naar cashgeld, maar dat is niet gelukt", vertelt Schiener.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.