Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Cboe dient verzoek Bitcoin ETF VanEck/SolidX opnieuw in

Peter Slagter
Peter Slagter

Een ruime week na het terugtrekken van het ETF-verzoek van VanEck en SolidX is de race naar de eerste goedgekeurde Bitcoin ETF weer begonnen. Cboe heeft het benodigde papierwerk gisteren opnieuw bij de SEC ingeleverd. Dit is erover bekend.

Regelgeving Bitcoin

Teruggetrokken

Op woensdag 23 januari kwam via de SEC naar buiten met het bericht dat de breed uitgemeten Bitcoin ETF-aanvraag van VanEck/SolidX is ingetrokken. Niet door de SEC, maar door de aanvragers zelf.

Jan van Eck legt uit dat de betrokken partijen in nauw overleg waren met de SEC over de aanvraag die moest worden gekeurd. Dat overleg was stilgevallen vanwege de sluiting van de Amerikaanse overheid, waar ook de SEC door getroffen was. Inmiddels is de functie van de meeste Amerikaanse overheidsdiensten weer hervat.

Nieuwe aanvraag

De nieuwe ETF-aanvraag is aangekondigd door Gabor Gurbacs, digital asset strategy lead bij VanEck:

De SEC heeft de aanvraag (PDF) nog niet als ontvangen bevestigd en is dus nog niet in behandeling genomen. Vanaf het moment van bevestiging heeft de SEC zo'n 240 dagen om tot een beslissing te komen. We zitten dan eind september, of begin oktober. Aanvankelijk zou de finale beslissing op 27 februari worden genomen, maar die datum is met het terugtrekken van het verzoek komen te vervallen.

Bitwise versus VanEck

Begin januari kwam naar buiten dat crypto-startup Bitwise ook een nieuwe aanvraag bij de SEC heeft neergelegd. Het nieuwe product van Bitwise zou kritiek op eerder aangevraagde ETF's wegnemen.

Ook de aanvraag van Bitwise is nog niet opgenomen in het federale register van de SEC. Er zijn daarom voor beide aanvragen geen deadlines bekend. Hoe dan ook, de race is weer begonnen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.