Alles over de nieuwe economie onder één dak.

In Argentinië kan openbaar vervoer betaald worden met Bitcoin

Peter Slagter
Peter Slagter

In Argentinië kan je nu voor alle vormen van openbaar vervoer betalen met Bitcoin. Wat ons betreft de mooiste vorm van adoptie: gewoonweg voor een veelgebruikte dienst kunnen betalen met cryptovaluta. Dit is hoe het werkt.

Adoptie Bitcoin

SUBE-betaalkaart

Gebruikers van de contactloze betaalkaart SUBE kunnen hun kaart sinds kort opwaarderen met Bitcoin. SUBE is de betaalkaart die door de Argentijnse overheid wordt aangeraden voor het betalen van het gebruik van openbaar vervoer.

Zo staat op de officiële Argentijnse website voor toeristen: "Om met de bus of metro te reizen, moet je de SUBE-reiskaart aanschaffen." De kaart kan worden gebruikt voor het betalen van bus, trein, metro, en boot.

Online platform Alto Viaje en fintech-startup Bitex hebben ervoor gezorgd dat betalingen met Bitcoin mogelijk zijn geworden. Alto Viaje is één van SUBE's officiële platforms waarmee de betaalkaart opgewaardeerd kan worden.

Mainstream adoptie

Alto Viaje ondersteunt nu twee manieren om geld op de SUBE-kaart te zetten: PayPal en BTC. Daar moet binnenkort het landelijke betaalnetwerk Rapipago bij komen. "Om Bitcoin als betaalmiddel aan te kunnen bieden, hebben we voor de infrastructuur en technologie van Bitex gekozen. Het is belangrijk om de liquiditeit aan te kunnen, zeker in de context van een project met deze grootte."

De CMO van Bitex, Manuel Beaudroit, vertelt over het belang van deze ontwikkeling: "We geloven dat dit project van zeer groot belang is, omdat het baanbrekende technologie zoals Bitcoin toegankelijk maakt voor een groot publiek. Daarmee wordt zichtbaar dat het echte waarde heeft in het dagelijks leven."

Het minimale bedrag dat aan Bitcoin gestort kan worden op de kaart is 50 Argentijnse pesos, zo'n 1,15 euro. Volgens Alto Viaje is het bedrag laag genoeg om het voor iedereen mogelijk te maken te betalen met nieuw geld.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.