Alles over de nieuwe economie onder één dak.

TD Bank: blockchain evolueert van buzzword naar belangrijk voordeel voor betalingen

Peter Slagter
Peter Slagter

Eén van Amerika's top 10 banken, TD Bank, stelde meer dan 400 bedrijven en professionals vragen over de betalingsindustrie. Wat blijkt: 90% van de ondervraagden denkt dat blockchain een positieve impact zal hebben op hun werkgebied. Een overzicht.

Markt

Operationele uitdagingen

TD Bank heeft honderden bedrijven en professionals gesproken op de jaarlijkse conferentie voor Finance Professionals in Chicago. Een groot deel daarvan stelt zich voor te bereiden op "meer operationele uitdagingen in 2019 dan in voorgaande jaren".

Bovenaan de lijst staan de onderwerpen fraude met betalingen en cybersecurity. De mogelijkheid om elektronische betalingen sneller te kunnen verwerken volgt daarop, mogelijk veroorzaakt door de opkomende fintech-bedrijven die op dit gebied excelleren.

De impact van blockchain

Maar liefst 90% van de ondervraagden gelooft dat blockchain een positieve impact zal hebben op de betalingsindustrie. Dit is de top 4 van genoemde onderwerpen die op de conto van blockchain worden geschreven:

  1. In betere audit trails voorzien (29%).
  2. Versnellen van betalingsprocessen (22%).
  3. Efficiënter maken van internationale betalingen (21%).
  4. Verminderen van fraude met betalingen (18%).

Rick Burke, hoofd zakelijk bankieren bij TD Bank: "Blockchaintechnologie heeft grote implicaties voor commerciële betalingen. Een groot deel van de industrie is zich er bewust van dat blockchain de wereld van betalingen kan verbeteren, maar specifieke eigenschappen ervan zijn vaak nog onduidelijk."

TD Bank sprak tijdens de conferentie met 406 professionals, waaronder bedrijven, zakelijke eindgebruikers, en financieel dienstverleners. Dat is geen gigantisch aantal, maar het is wel een hele specifieke doelgroep. Op z'n minst geeft het een beeld bij het sentiment in de wereld van betalingsverwerkers.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.