Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Binance verwijdert CloakCoin, Modum, SALT, Substratum, en Wings

Bert Slagter
Bert Slagter

Let op: Binance houdt een vroege voorjaarsschoonmaak en verwijdert 5 projecten van de exchange. Het gaat om CloakCoin, Modum, SALT, Substratum, en Wings. De handel erin stopt volgende week, 22 februari. De munten opnemen kan tot 22 mei.

Exchange Binance

“Hoge standaarden”

Volgens Binance voldoen de genoemde projecten niet meer aan de hoge standaarden die Binance vereist van projecten die verhandeld worden op de exchange. Om te controleren op die standaarden voert Binance regelmatig reviews uit. Daarbij worden naar eigen zeggen verschillende factoren in overweging genomen, zoals:

 • De mate waarin het projectteam gecommitteerd is aan het project.
 • De kwaliteit van de ontwikkelaars en gepubliceerde code.
 • De stabiliteit van het netwerk.
 • Publieke communicatie van het team.
 • De snelheid waarmee Binance antwoord krijgt op verzoeken om informatie.
 • Bewijs van fraudulent gedrag.
 • De bijdrage aan een gezond en duurzaam (crypto-)ecosysteem.

Opvallend is dat Binance niet noemt dat het project voldoende geld in het laatje moet brengen. Dat zou in ieder geval een meetbaar criterium zijn, in tegenstelling tot de subjectieve eisen die door de exchange worden genoemd.

Vijf projecten worden verwijderd

Gebaseerd op recente reviews heeft Binance besloten om de volgende vijf projecten te verwijderen:

 • CloakCoin (CLOAK)
 • Modum (MOD)
 • SALT (SALT)
 • Substratum (SUB)
 • Wings (WINGS)

De handel in deze projecten stopt op 22 februari om 11:00u in de ochtend. Alle openstaande orders worden automatisch verwijderd. De opname van tegoeden van deze munten wordt ondersteund tot 22 mei.

Verbazing

De beslissing van Binance is eenzijdig en kan voor projecten als totale verrassing komen. Zo vertelt de PR manager van CloakCoin op Telegram:

"We hebben geen idee waarom we verwijderd worden. We hebben wekelijks updates aangeleverd. We hebben inzichten gedeeld met betrekking tot (technische) ontwikkelingen. We hebben een V-label van Binance. We zijn in gesprek met Binance, maar het enige dat we tot nu toe terug hebben gekregen is een copy & paste van het Binance-statement."

Investeerders zien de bui wellicht al hangen. Zo was Binance verantwoordelijk voor 70% van het volume van CloakCoin. Een situatie die leidt tot gesprekken waarin de emoties soms hoog oplopen. De kans is zeer klein dat Binance dit type beslissingen terugdraait. Openheid over de besluitvorming is er niet, en Binance heeft op dit moment simpelweg een marktpositie die het mogelijk maakt vanuit een ivoren toren te opereren.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.