Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Cryptocurrency exchange ShapeShift komt dit jaar met grote rebranding

Peter Slagter
Peter Slagter

Afgelopen jaar heeft ShapeShift, de exchange die is opgericht door Erik Voorhees, in zwaar weer gezeten. Tijd voor een nieuwe koers. Voorhees vertelt het publiek op ETHDenver dat dit jaar een grote rebranding op de agende staat. Dit is bekend.

Exchange

Zwaar weer

Begin dit jaar kondigde ShapeShift aan dat het 33% van alle medewerkers moest ontslaan:

In totaal zijn er 37 medewerkers ontslagen. De kortste versie van het verhaal is dat de huidige bear market als schuldige wordt aangewezen. De grootste financiële fout is volgens Voorhees geweest dat hij zijn bedrijf substantieel had blootgesteld aan cryptovaluta.

Rebranding

Voorhees is aanwezig op ETHDenver. Dat is een Ethereum-conferentie voor ontwikkelaars die dit weekend gehouden wordt in Colorado. Mocht je je afvragen of daar nog mensen op afkomen in deze fase van de markt: jazeker! Blijkbaar is het er levendiger dan ooit:

Voorhees sprak over de rebranding tijdens een panel over leiderschap in barre tijden. Vanaf aanstaande maandag start een gesloten test met gebruikers die daarvoor geselecteerd zijn. Zij kunnen een nieuwe versie van de exchange uitproberen.

De nadruk van het nieuwe product ligt op gebruiksvriendelijkheid en integratie met de eigen hardware wallet, KeepKey. Emily Coleman, CMO van ShapeShift, stelt dat "het platform nieuw leven in wordt geblazen, en alle verschillende producten van ShapeShift erop bijeen moeten komen".

Markt is in beweging

ShapeShift werd vergezeld door andere bedrijven die het moeilijk hebben (gehad) in deze cryptowinter. ConsenSys bijvoorbeeld, die afscheid moest nemen van 13% van alle medewerkers. Toch stellen zowel Voorhees als Sam Cassatt, CSO van ConsenSys, dat de industrie floreert.

Cassatt: "Eigenlijk staan alle indicatoren goed, met uitzondering van de [crypto]prijzen. We hebben meer Ethereum-ontwikkelaars dan ooit. We hebben meer overheden en grote bedrijven die ons serieus nemen dan ooit. Met uitzondering van de prijzen, is alles goed."

Met andere woorden: in bear markets wordt gebouwd. De verhaallijn die we in het cryptodal regelmatig terug zien komen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.