Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Marketingcampagne SATOS: aan deze fiets kan je Bitcoin verdienen

Peter Slagter
Peter Slagter

Wat doe je als je niet (eenvoudig) kunt adverteren voor je cryptobedrijf op social media? Je zorgt er met een slimme campagne voor dat anderen dat doen. Handelsplatform SATOS bedacht de bikevertisement, en geeft Bitcoin weg in ruil voor een foto.

Bedrijfsleven Bitcoin

Verbod op advertenties

Het Nederlandse SATOS is een handelsplatform waar je Bitcoin en andere cryptomunten kunt kopen. Dat vertellen ze iedereen graag, maar de advertentiemogelijkheden zijn beperkt. De meest populaire platforms om te adverteren hebben moeite met reclame voor exchanges. Sommige diensten laten mondjesmaat weer advertenties toe, zij het onder strikte voorwaarden. Erg betrouwbaar is het niet.

Voor de marketingafdeling van exchanges een flinke uitdaging, want hoe breng je je product nu aan de man? Simpel: je verzint een campagne waardoor anderen jouw bedrijf in de schijnwerpers zetten. Het is relatief laagdrempelig en goedkoop om uit te voeren, en als het viraal gaat, heb je op een slimme manier exposure bereikt.

De Bitcoin-fiets

Het afgelopen jaar heeft SATOS met een aantal traditionele advertentiemethodes geëxperimenteerd. Zo reed er een Bitcoin-bus rond in Amsterdam. Wat opviel: er werden foto's gemaakt. Dat smaakte kennelijk naar meer.

Het idee voor de Bitcoin-fiets is geboren. Er zijn er 200 van gemaakt. Zie je er één rijden, maak je een foto, en je deelt de foto op Instagram met de hashtag #Bitcoinbike. Als dat is gelukt, en je voldoet aan de actievoorwaarden, krijg je 5 euro in Bitcoin van SATOS cadeau.

't Is niet veel, maar wellicht genoeg om mensen die nu nog niets doen met Bitcoin over de streep te trekken. Dat is de primaire reden dat we hierover schrijven: het levert kansen op om gesprekken aan te knopen over Bitcoin. Succes met fotograferen!

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.