Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Paraguayaans bedrijf betaalt geïmporteerde Argentijnse goederen in Bitcoin

Peter Slagter
Peter Slagter

Een Paraguayaans bedrijf heeft pesticiden en begassingsproducten uit Argentinië geïmporteerd. Het gave is dat de import-order is betaald met Bitcoin. De redenen: lagere transactiekosten en snellere betalingsverwerking. Dit is het verhaal.

Bedrijfsleven Bitcoin

Snel en goedkoop

Om de order te betalen is Bitex ingeschakeld, aldus het originele bericht op cripto247. Bitex levert financiële diensten, waaronder het afwikkelen van transacties in andere valuta. Op de achtergrond wordt Bitcoin gebruikt om die dienst mogelijk te maken.

In dit geval ging het om een order van ongediertebestrijdingsproducten. Er is voor $7.100 aan goederen van Argentinië naar Paraguay verscheept. Door van cryptovaluta te maken, is de betaling voordeliger en sneller. In plaats van bijna 3 dagen, wordt de betaling in één uur afgewikkeld.

Een woordvoerder van Bitex vertelt meer over de dienst: "Betalingen worden geoffreerd in de lokale munt. Bitcoin is het medium dat gebruikt wordt om de grensoverschrijdende betaling te verwerken. De exporteur ontvangt Argentijnse pesos, en de koper betaalt in de lokale valuta."

Geschikt voor kleine betalingen

Doorgaans hoor je dat Bitcoin vooral geschikt is voor grote transacties. Je kunt miljoenen dollars wereldwijd verschepen tegen een laag tarief. Het verdienmodel van Bitex draait de zaken om, en zorgt ervoor dat het aantrekkelijk wordt om kleine betalingen (tussen de 150 en 5000 dollar) via hun betaalnetwerk te doen.

Het platform rekent een laag tarief van 0,5% op alle transacties, en heeft ten opzichte van Swift een duidelijke USP: snelheid. Een betaling is binnen enkele uren gedaan, in tegenstelling tot vertragingen die men ondervindt bij gebruik van traditionele betaalmethodes.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.