Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Adviseur pensioenfondsen: “Het is tijd om crypto te overwegen”

Bert Slagter
Bert Slagter

Het is tijd dat institutionele beleggers kennismaken met beleggen in cryptovaluta, aldus consultants voor pensioenfondsen bij Cambridge Associates. Staat het “grote geld” klaar om in te stappen? Dit is wat ze Bloomberg erover vertelden.

Markt

Grote beleggers

Pasgeleden schreven we al over het institutionele geld als drijfveer voor de volgende bull run. Een verhaallijn die we steeds vaker tegenkomen. Dit keer wordt er aan bijgedragen door consultants van Cambridge Associates, een adviesclub met klanten die meer dan $300 miljard in beheer hebben.

"Ondanks de uitdagingen, geloven we dat het de moeite waard is voor [institutionele] beleggers om cryptovaluta vandaag te gaan verkennen, met het oog op de lange termijn", aldus analisten van het in Boston gevestigde Cambridge. "Hoewel deze investeringen een hoog risico met zich meebrengen, kunnen sommigen ervan de digitale wereld op z'n kop zetten."

De meeste grote bedrijven staan nog aan de zijlijn van de 10 jaar oude cryptoindustrie. De voornaamste reden is dat er nog geen duidelijke regels zijn. Het instorten van de waarde van de markt heeft ook niet meegeholpen. Bitcoin verloor zo'n 75% van z'n waarde in 2018.

Lange termijn

Zij die bereid zijn om de sprong te wagen, moeten volgens Cambridge "de tijd nemen om de cryptowereld te leren kennen". Daaronder valt het verkennen van de manieren waarop er geïnvesteerd kan worden, van het instappen in VC-fondsen tot het zelf investeren op exchanges.

Recent kwam Morgan Creek met een primeur. Het bedrijf heeft 2 pensioenfondsen zover gekregen te investeren in de blockchainindustrie en cryptovaluta. Voor velen een bevestiging dat het slimme geld de waarde van de blockchain- en crypto-industrie ziet. Maar hou er rekening mee dat het er heel wat maanden (of jaren) overheen gaan voordat een gloednieuwe asset class als gemeengoed wordt beschouwd.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.