Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Iran: van Bitcoin-ban naar cryptocurrency-workshop

Peter Slagter
Peter Slagter

April vorig jaar verbood de Iraanse centrale bank (CBI) het gebruik van cryptovaluta. Onder druk van internationale sancties is de CBI milder geworden. Zo maakte Iran in korte tijd een switch van Bitcoin-ban naar cryptocurrency-workshops.

Regionaal Bitcoin

In de ban van Bitcoin

Het is nog niet zo lang geleden dat Iraanse banken en mensen opgelegd werd om cryptovaluta niet langer te gebruiken. Het zou te risicovol zijn. Berichten van uitsluiting bleven komen. Zo waarschuwde Binance Iraanse cryptohandelaars: "neem je cryptogeld op!"

Ook recent verscheen een bericht, naar verluidt van de centrale bank, dat het verbod op Bitcoin en daaraan gerelateerde software uitgebreid zou worden. Dat zou in verband staan met de lancering van een eigen digitale munt, de crypto-Rial.

Volgens een recent bericht van de Tehran Times is het tegenovergestelde aan de hand. De centrale bank van Iran is juist een stuk milder geworden. Onder druk van Amerikaanse sancties zou digitaal geld en blockchaintechnologie een uitkomst zijn.

Workshops

Zo werden er deze week in het centrum van Tehran workshops gehouden, waarin de fundamenten van blockchain en cryptovaluta aan bod kwamen. Blockchaintechnologie, ICO's, Bitcoin, Ethereum, smart contracts, om wat onderwerpen te noemen die de revue zijn gepasseerd.

Volgens de Tehran Times heeft Mohammad-Reza Modoudi, het hoofd van Iran's Trade Promotion Organization (TPO), aangekondigd dat het gebruik van cryptovaluta in financiële transacties onderhandeld wordt met acht landen. "We hebben gesproken met vertegenwoordigers van Zwitserland, Zuid-Afrika, Frankrijk, Engeland, Rusland, Oostenrijk, Duitsland, en Bosnië", aldus Modoudi.

De berichtgeving is nog niet eenduidig, maar de richting die ingezet lijkt te zijn, is hoopgevend.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.