Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Onderzoek eToro: bijna de helft van Amerikaanse millennials heeft meer vertrouwen in crypto dan in aandelenmarkt

Bert Slagter
Bert Slagter

Uit onderzoek van Provoke Insights blijkt dat bijna de helft van alle Amerikaanse millennials minder gelooft in de conventionele aandelenmarkt dan in cryptovaluta. Nog niet het grootste deel, maar stap voor stap verandert het sentiment. Een overzicht.

Markt

Tijden veranderen

eToro heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau, Provoke Insights, op pad gestuurd met de vraag het sentiment ten aanzien van cryptovaluta te onderzoeken, aldus het persbericht dat vandaag online is gekomen. Er zijn 1.000 Amerikaanse investeerders ondervraagd. De belangrijkste bevindingen:

  • 43% van de millennials zeggen minder geloof te hebben in de aandelenmarkt dan in cryptoassets.
  • 71% van de millennials zouden in crypto investeren als traditionele financiële instellingen de handel erin zouden faciliteren.
  • De helft van alle investeerders hebben interesse in het betrekken van cryptovaluta bij het opstellen van hun pensioenplan.

Opvallend is dat de oudere generatie volgens het onderzoek zich nog veel sterker bindt aan het conventionele financiële systeem. Meer dan 75% van de zogeheten generatie X vertrouwt de aandelenmarkt meer dan cryptovaluta.

Guy Hirsch, directeur van eToro U.S.: "We zien het begin van een generatieverschuiving. Het vertrouwen verplaatst van traditionele beurzen naar cryptovaluta. Centraal in die verandering staan de asset classes zelf. De jonge generatie heeft veel vertrouwen verloren in de gevestigde orde, bijvoorbeeld door de val van de Lehman Brothers."

Oude garde, nieuwe producten

Ondanks dat er een flink wantrouwen is ten aanzien van traditionele instellingen, kijken millennials toch uit naar het moment dat de bekende namen met producten komen die zijn gebaseerd op cryptovaluta. Maar liefst 93% van de generatie Y stelt meer in crypto te investeren als traditionele bedrijven dat zouden faciliteren.

Ook in de context van pensioenen is iets soortgelijks zichtbaar. Meer dan 70% van de respondenten die in cryptovaluta handelen zien graag de optie om een deel van hun pensioen in cryptovaluta te stoppen. Verbreden we dat naar alle respondenten, zakt het aantal naar een nog relatief hoog percentage: 45% heeft interesse om z'n pensioengeld te diversificeren.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.