Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Samsung Galaxy S10 heeft ingebouwde hardware wallet

Peter Slagter
Peter Slagter

Net binnen: Samsung brengt cryptovaluta naar de massa. De Galaxy S10 is zojuist gelanceerd en is voorzien van "veilige hardware-opslag, specifiek voor het bewaren van private keys voor op blockchain gebaseerde mobiele diensten". Een overzicht.

Adoptie

Ingebouwde hardware wallet

Ruim twee maanden geleden werd er gesproken over een Samsung-app waarin cryptovaluta bewaard kunnen worden. In december kwam er papierwerk naar buiten van aangevraagde handelsmerken door Samsung, zoals Blockchain KeyStore (PDF), en Blockchain Core (PDF).

Vanavond werd de Samsung Galaxy S10 gelanceerd. Om 20.00 uur Nederlandse tijd startte in San Francisco een groot evenement, geheel gericht op de presentatie van het nieuwe vlaggenschip. 

Al tijdens het evenement kwam een persbericht online te staan. Terwijl iedereen naar de presentatie aan het kijken was, stonden de details daar al in vermeld. Samsung noemt de integratie met Samsung Knox: "veilige hardware-opslag, specifiek voor het bewaren van private keys voor op blockchain gebaseerde mobiele diensten".

Details volgen

Niet alle details over de ingebouwde cold wallet zijn al bekend. Duidelijk is dat de S10 blockchainfunctionaliteit ondersteunt, waar de wallet onderdeel van is, en diensten die gebaseerd zijn op decentrale applicaties.

Volgens een uitgelekt persbericht van AP is CosmoCoin (COSM) een van de eerste Galaxy-partners, met een dapp die inhaakt op de ingebouwde wallet van de S10. De CEO van Cosmochain, Howon Song, gaf daarbij aan dat de applicatie een belangrijke plek krijgt naast Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Cryptovaluta voor de massa

Het mag duidelijk zijn dat Samsung's betrokkenheid bij cryptovaluta een belangrijke stap is. Miljoenen mensen werelwijd maken gebruik van apparaten van Samsung. Kim Mi-ra, een Zuid-Koreaanse blockchainconsultant:

"Als Samsung-telefoons inderdaad van een ingebouwde cryptowallet zijn voorzien, verandert dat alles. Het opent de deuren voor smartphone-ontwikkelaars wereldwijd, en veel Zuid-Koreaanse bedrijven. Veel van die bedrijven wachten nu nog, op een kans om te integreren met cryptovaluta."

Samsung maakt cryptovaluta toegankelijk voor een grote groep (potentiële) gebruikers. En dat is groot nieuws, want de beproeving van de nieuwe economie ligt in het gebruik ervan.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.