Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Fans van LA Kings kunnen merchandise verifiëren met blockchain-app

Peter Slagter
Peter Slagter

Vanwege de hoge winkelprijs wordt merchandise van sportteams regelmatig vervalst. Daarom heeft ijshockeyteam LA Kings een blockchain-app gelanceerd waarmee fans de authenticiteit van merchandise kunnen controleren. Zo werkt het.

Adoptie

Nepproducten problematisch

Veel sportteams hebben een aanzienlijke groep fans die graag producten aanschaffen waarmee ze wat van hun club, team, of sport in huis halen. Aan die producten zit doorgaans een hoog prijskaartje. En dat trekt kwaadwillenden aan, want relatief goedkope nepproducten kunnen met flinke marge worden verkocht.

Om de strijd aan de gaan met nepproducten, komt het Amerikaanse ijshockeyteam LA Kings met een app waarmee de echtheid van producten kan worden geverifieerd.

AR en blockchain

De applicatie maakt gebruik van augmented reality (AR) en blockchain om een authentiek product te kunnen herkennen. Met de camera wordt het product op diverse eigenschappen gecontroleerd. Blockchain wordt gebruikt om de "integriteit en veiligheid van de gegevens te waarborgen". Meer hierover is te zien in dit FOX-item:

Als het product authentiek wordt bevonden, krijgt de gebruiker van de app een exclusief videobericht te zien van leden van LA Kings, waaronder de voorzitter en bekende ijshockeyer Luc Robitaille.

Kortom, voor LA Kings een mooi item op de nieuwszender, en voor fans wat extra zekerheid. Als een authentiek item is gescand, krijgt de fan nog een extra'tje thuisgestuurd: een hard copy certificaat.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.