Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Je kunt nu direct uitcashen met MyEtherWallet, zonder KYC

De redactie
De redactie

De meeste mensen die bekend zijn met ETH of ETH-tokens zijn weleens in aanraking gekomen met MyEtherWallet (MEW). Sinds deze week kan je direct vanuit MEW uitcashen, tot $5.000 per transactie, zonder KYC-verificatie. Zo werkt het.

Direct uitcashen

In een blogpost kondigt MyEtherWallet aan dat het een integratieslag heeft gemaakt met Bity, een Zwitsers wisselbedrijf tussen cryptovaluta en fiatgeld. Je kunt nu direct vanuit MEW je cryptovaluta omwisselen voor fiatgeld, en het naar je eigen bankrekening laten versturen. Dat kan tot 5.000 CHF per transactie, zo'n 4.400 euro.

Volgens MEW hoef je geen KYC-procedure te doorlopen om van deze functionaliteit gebruik te maken. Dat zou mogelijk zijn om dat Bity aan Zwitserse AMLA-regels voldoet. Helemaal anoniem is het niet, tenzij je daar wat moeite voor doet. Je moet namelijk:

  1. Een telefoonnummer hebben die je kunt verifiëren.
  2. Je IBAN-nummer afgeven (vanzelfsprekend).
  3. Je naam en adres die horen bij de bankrekening opgeven.

Deze gegevens worden door MEW niet opgeslagen, maar Bity heeft ze nodig om te voldoen aan eerdergenoemde regelgeving.

Zo werkt het

De nieuwe functionaliteit is onderdeel van MyEtherWallet versie 5. Je kunt deze wallet op verschillende manieren gebruiken. De meeste doen het door naar myetherwallet.com te surfen. Zorg ervoor dat je het internetadres goed controleert, en er zeker van bent dat je met de juiste webpagina interacteert.

Nadat je toegang hebt gekregen tot je wallet, kan je in het menu de optie Swap kiezen. Vervolgens kies je de cryptomunt die je wil uitcashen, en selecteer je Bity als betalingsverwerker. In het proces dat volgt geef je je bankrekeninggegevens op, en start de uitbetaling. Als 't allemaal goed is gegaan, ontvang je je geld op de opgegeven bankrekening.

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wodt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.