Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Cryptomarkt Zuid-Korea wacht op ETF-beslissing VS

Cryptomarkt Zuid-Korea wacht op ETF-beslissing VS
0%
Bert Slagter
Bert Slagter

De consensus is inmiddels dat de cryptomarkt er zonder Amerikaanse Bitcoin ETF ook wel komt. Toch is zo'n SEC-beslissing invloedrijk. Zo blijkt de Zuid-Koreaanse markt het proces op de voet te volgen en er zelfs op te wachten. Hoe zit dit?

Regionaal

Afwachtend

De bear market heeft ertoe geleid dat de aandacht is verschoven naar “veiligere” Bitcoin-investeringen, bijvoorbeeld in de vorm van zogeheten Exchange Traded Funds (ETF's). In de Verenigde Staten hebben we inmiddels al meer dan tien ETF-aanvragen achter de rug, en gaat het proces door met aanvragen van Bitwise en VanEck/SolidX.

In Zuid-Korea wachten ze liever af. De markt krijgt weinig ruimte. Eerst maar eens kijken wat er in de VS gebeurt, aldus een anonieme medewerker van Korea Exchange, de nationale beurs van Zuid-Korea. Hij vertelt aan de Korea Herald:

“De VS is een voorloper op het gebied van cryptovaluta en daaraan gerelateerde derivaten. Er gaan stemmen op voor de lancering van Bitcoin ETF's in de markt. Daarom observeren we de voortgang en het antwoord van de Amerikaanse SEC.”

De bron stelt verder dat voor de lancering van een crypto ETF een “solide index nodig is”. De eventuele “index wordt stevig bediscussieerd binnen de muren van de Korea Exchange, omdat het mogelijk invloed heeft op de bescherming van investeerders.”

Blockchain leidt

Ondanks dat de overheid van Zuid-Korea op z'n hoede is voor cryptovaluta, geloven experts in het land dat de Korea's interesse in blockchaintechnologie de weg vrijmaakt voor de komst van een Bitcoin ETF. Professor Lee Kyung-ho:

“De overheid breidt z'n investering in onderzoek en ontwikkeling van blockchaintechnologie steeds verder uit. Al die projecten gaan ervoor zorgen dat de risico's van een eventuele ETF geminimaliseerd worden.”

Mocht de tijd rijp zijn voor nieuwe verhandelbare crypto-producten, verwacht Kyung-ho wel dat ze vergezeld gaan met strenge KYC-regels.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.