Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bank Frick komt met DLT Markets, professionele toegang tot digitale assets voor grote beleggers

Peter Slagter
Peter Slagter

De Liechtensteinse privébank Bank Frick heeft een nieuwe dochteronderneming in het leven geroepen: DLT Market AG. Het is erop gericht om institutionele beleggers professionele toegang te geven tot digitale assets. Een belangrijke stap?

Adoptie

DLT Markets

De spinoff van de bank is vernoemd naar de technologie onderliggend aan veel digitale valuta: DLT staat voor Digital Ledger Technologies. Volgens het persbericht ontwikkelt de bank een “uniek en globaal gepositioneerd platform, die de betrouwbaarheid van de traditionele handelsmarkt combineert met de voordelen van de nieuwe [token] asset class”.

Alleen deze uitspraak is al veelzeggend. Het platform valt blijkbaar onder bestaande regelgeving, en biedt klanten vanuit juridisch perspectief de zekerheid die ze gewend zijn. Iets anders dat opvalt is dat digitale tokens (en munten) expliciet een nieuwe asset class worden genoemd. Het gebruik van deze term voor cryptovaluta is nog niet onbesproken, maar dergelijke uitspraken dragen bij aan de acceptatie ervan.

Nieuwe wijn in oude zakken

Institutionele klanten kunnen via het eigen platform handelen op meerdere exchanges. Daar zijn processen gerelateerd aan risico- en positiemanagement onderdeel van. De bank biedt toegang tot een breed scala aan digitale tokens, “zonder in te boeken op de gemakken van een EU-gereguleerde bank”.

Uit de aankondiging valt op te maken dat Bank Frick er alles aan gedaan heeft om de klant een ervaring te geven die vergelijkbaar is met de handel in conventionele aandelen en securities. Nieuwe verhandelbare producten, in een herkenbare omgeving. Nieuwe wijn in oude zakken.

Bank Frick

Bank Frick is een privébank gevestigd in Liechtenstein. Het is opgericht in 1998, heeft ongeveer 120 medewerkers en 1 miljard euro in beheer.

De roots van Bank Frick liggen in private banking en de ontwikkeling van financiële diensten voor een internationale klantenkring. De bank breidt haar activiteiten op het gebied van digitale bankdiensten nu strategisch uit.

Ondanks dat de bank niet tot de grootbanken behoort, is deze stap zeker noemenswaardig. Over de hele linie van de markt wordt interesse in de handel in cryptovaluta getoond, en daar is dit een bevestiging van.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.