Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Grote Zwitserse bank biedt klanten toegang tot cryptovaluta

Bert Slagter
Bert Slagter

De volgende grote financiële instelling is over de brug. Julius Baer, een grote Zwitserse privébank (meer dan 250 miljard aan assets in beheer) biedt z'n klanten toegang tot cryptovaluta. Dit is er bekend.

Adoptie

Samenwerking met SEBA

In het officiële persbericht vertelt de privébank over de nieuwe diensten. “Julius Baer is een samenwerking aangegegaan met SEBA Crypto AG om klanten toegang te geven tot een breed aanbod van nieuwe diensten rondom digitale assets.” Om de samenwerking kracht bij te zetten, heeft de bank ook in SEBA geïnvesteerd.

SEBA is een op cryptovaluta gerichte financiële instelling in Zwitserland. In september 2018 haalde het bedrijf meer dan $103 miljoen op aan investeringen.

Cryptovaluta als zelfstandige asset class

Er komt steeds meer bevestiging van financiële instellingen dat cryptovaluta als nieuwe asset class worden gezien. Gisteren berichtten we over Brank Frick. De Liechtensteinse privébank heeft een nieuwe dochteronderneming in het leven geroepe om institutionele beleggers professionele toegang te geven tot digitale assets. De bank noemt cryptovaluta een “nieuwe asset class”.

Ook Julius Baer draagt bij aan deze verhaallijn. Peter Gerlach, bestuurder bij de bank:

“We zijn ervan overtuigd dat digitale assets een legitieme en duurzame asset class vertegenwoordigen en als zodanig onderdeel worden van het portfolio van investeerders. Onze investering in SEBA toont onze toewijding om deze assets toegankelijk te maken voor onze klanten.”

Julius Baer is de vierde grote financiële instelling die zich op de cryptomarkt toelegt. Fidelity, Nasdaq, en ICE gingen de privébank voor. Volgens eToro-analist Mati Greenspan betreden institutionele beleggers op een moment dat de bodem van de bear market in zicht is:

“In de afgelopen weken is de deelname van grote instellingen aan de cryptomarkt flink toegenomen. Het lijkt erop dat grote spelers zich realiseren dat het einde van de bear market in zicht is.”

Zo blijft de verhaallijn dat institutioneel geld de drijvende kracht is achter de volgende bull run aandacht krijgen. Ondertussen draait de markt door, ook als grote instellingen niet instappen. Zo komen verhaallijnen op en gaan ze - soms geruisloos - weer ten onder.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.