Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Overheid India krijgt 4 extra weken om met cryptoregels voor de dag te komen

De redactie
De redactie

De Hoge Raad van India heeft de Indiase overheid 4 weken extra tijd gegeven om positie te kiezen in de strijd waarin cryptovaluta centraal staan. Heeft de crypto-industrie in India uitzicht op soepelere regels?

Regelgeving

Juridische strijd

Al sinds de zomer van 2018 woedt er een strijd in India om de rechten van cryptovaluta.

Aan de ene kant staat de Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land. De RBI stelt dat onder de huidige wetgeving zowel de handel als het gebruik van cryptovaluta verboden is, en treedt als zodanig op. Onder druk van de RBI nemen banken in het land maatregelen tegen klanten die van cryptovaluta gebruikmaken.

Aan de andere kant staan mensen en bedrijven die de waarde van cryptovaluta inzien. Zij willen dat de RBI milder optreedt, om te voorkomen dat innovatie tot stilstand komt. En vanuit het bedrijfsleven ligt er de wens om vernieuwde regels te introduceren die ruimte bieden aan het nieuwe geld.

Hoge Raad

Er ligt nu een rechtzaak bij de Hoge Raad van India met betrekking tot de ban op bankdiensten voor cryptogebruikers en -bedrijven. Concreet wordt de Indiase overheid gevraagd om de ban terug te draaien en met soepelere regels te komen. Die zaak zou op 16 januari voor de rechters komen, maar dat werd uitgesteld naar 26 februari.

Een dag eerder dan gepland blijkt dat twee rechters de overheid meer tijd hebben gegeven:

De overheid heeft nu nog eens 4 weken de tijd om een besluit te nemen over de juridische status van cryptoavaluta en blockchaintechnologie in het land. Naar verluidt waren alle belanghebbenden bij het besluit aanwezig. Laat de overheid niets van zich horen, neemt de Hoge Raad zelf een beslissing.

De kans is dan groot dat de centrale bank aan het langste eind trekt: de wetgeving laat simpelweg geen andere ruimte toe.

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.