Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bouw van WhatsApp-munt in vergevorderd stadium?

Facebook in gesprek met cryptocurrency exchanges over eigen munt

Peter Slagter
Peter Slagter

Het lijkt erop dat Facebook's blockchain-team flinke vooruitgang heeft geboekt. Zodanig dat Facebook al gesprekken heeft gevoerd met cryptocurrency exchanges. Koop je binnenkort WhatsApp-munten op een exchange bij jou in de buurt?

Adoptie

In gesprek met exchanges

Volgens een bericht van de New York Times is Facebook in het geniep al in gesprek geweest met cryptocurrency exchanges. Nathaniel Popper en Mike Isaac, de auteurs van het NYT-stuk:

“Het Facebook-project is ver genoeg [ontwikkeld] dat de socialmedia-gigant al gesprekken heeft gevoerd met cryptocurrency exchanges over de verkoop van de Facebook-munt aan consumenten.”

Het bericht bevestigt eerdere berichten die via Bloomberg naar buiten kwamen. Popper en Isaac citeren vijf anonieme bronnen die stellen dat de cryptomunt direct geïntegreerd wordt in WhatsApp. Voor de beeldvorming: WhatsApp had meer dan anderhalf miljard gebruikers in december 2017.

Aangezien Facebook eerder vertelde dat de systemen achter WhatsApp, Instagram, en Messenger samengevoegd gaan worden, kan Facebook's munt zo'n 2,7 miljard mensen bereiken. Bijne 35% van alle mensen op aarde.

Geheimzinnigheid

Facebook doet er alles aan om niets naar buiten te laten komen over Facecoin - een naam die in 2018 bij Cheddar langs kwam:

Toch zijn de signalen inmiddels vrij helder. Facebook's blockchain-afdeling groeit, de eerste blockchain-acquisitie is achter de rug, zowel Bloomberg als New York Times bevestigen geruchten, en Zuckerberg denkt al aan de volgende toepassing van blockchaintechnologie.

Volgens Popper en Isaac is Facebook's munt gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het zou een eenvoudige en goedkope manier zijn om geld over internationale grenzen te sturen. Langzaamaan is het niet meer de vraag óf Facebook met een eigen cryptomunt komt, maar wanneer. Facebook zelf heeft (nog) niet op de berichtgeving gereageerd.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.