Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Samsung toont Enjin en Cosmee als blockchainpartners voor de Galaxy S10

Peter Slagter
Peter Slagter

Samsung onderstreept het voornemen cryptovaluta een plek te geven in z'n ecosysteem. Er zijn twee launching partners van de Galaxy S10 onthuld op de Mobile Business Summit in Barcelona. Het gaat om Enjin en Cosmochain. Dit is er bekend.

Adoptie

Enjin en Cosmochain

De beelden waarin Enjin en Cosmochain verschenen, doken op kort na een presentatie op Samsung's Mobile Business Summit:

Het is nog niet bekend op welke manier de projecten precies samenwerken met de S10. Enjin is een gaming platform, en Cosmochain bouwt een community rondom schoonheidsproducten en -diensten. Mogelijk worden beide projecten aanbevolen als gebruikers Samsung's blockchain wallet in gebruik nemen.

Naar verluidt heeft de CEO van Cosmochain de relatie met Samsung bevestigd. In een uitgelekt (en inmiddels offline gehaald) persbericht vertelt Howon Song:

“Samsung's Electronics Wireless Division heeft gezocht naar dapps die gecommercialiseerd kunnen worden. Cosmochain is in die context geselecteerd als partner van de Galaxy S10. We hebben tientallen vergaderingen gehad om de technologie door te nemen.”

Enjin's wallet meegeleverd?

Inmiddels gaan er ook geruchten op dat Enjin's wallet standaard meegeleverd wordt met de S10. Dat is niet enkel gebaseerd op de presentatie van Samsung die hierboven te zien is.

Op de website van het Zuid-Koreaanse T world wordt de S10 geadverteerd. T world is onderdeel van SK Telecom, één van Zuid-Korea's grootste telecomaanbieders. Op de productpagina van de S10 is de wallet van Enjin te zien:

Een ander cryptocurrency-project waarvan het inmiddels bevestigd is dat er nauw met Samsung wordt samengewerkt is THETA. THETA is onderdeel van het ecosysteem om Samsung VR heen.

Mooie tekenen van mainstream-adoptie!

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.