Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Voetbalclub Arsenal sluit deal met Fantastec, blockchain-app voor verzamelobjecten

Bert Slagter
Bert Slagter

De Engelse voetbalclub Arsenal heeft een deal gesloten met Fantestec. Het fintechbedrijf mag de handel in officiële fanartikelen faciliteren met hun blockchain-app. Voor verzamelaars een uitkomst, aldus Arsenal's commercieel directeur. Zo werkt het.

Adoptie

Verzamelobjecten

Voetbalfans over heel de wereld verzamelen graag artikelen van hun club. Vaak zijn die artikelen in beperkte oplage beschikbaar, en kan je alleen terecht op de secundaire markt als een product niet meer leverbaar is. Je weet niet echt of een product authentiek is, de beschikbaarheid is beperkt, en het is vaak niet in de regio of zelfs in eigen land te vinden.

Fantastec's SWAP-app digitaliseert én gamificeert het verzamelen van dit soort artikelen. Digitale voetbalplaatjes. Handtekeningen, persoonlijke video's van voetballers, en andere content. Verzamelaars worden gestimuleerd om sets bij elkaar te sparen, waarmee ze vervolgens weer nieuwe content ontgrendelen.

Arsenal heeft Fantastec met een licentiedeal toestemming gegeven om op Arsenal afgestemde producten uit te brengen. De handel in producten tussen fans is gebaseerd op blockchaintechnologie.

Uitkomst voor voetbalfans

Volgens Peter Silverstone, commercieel directeur bij Arsenal, is dit een uitkomst voor voetbalfans wereldwijd: “Als voetbalfans zal je je het verzamelen en ruilen van voetbalplaatjes met vrienden wel herinneren. Dit initiatief brengt dat concept naar de digitale wereld. Het geeft onze fans toegang tot unieke Arsenal-producten en content, waar ze ook zijn.”

“De meeste sportfans zijn nu mobile-first en geografisch gezien op afstand van hun favoriete teams”, stelt Simon Woollard, productpartner bij Fantastec. “Fantastec heeft een nieuwe manier ontwikkeld voor fans om te interacteren met teams en spelers. Hun activiteit in de app wordt beloond.”

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.