Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Thailand verbiedt ICO's gebruik van Bitcoin Cash, Litecoin, en Ethereum Classic

Bert Slagter
Bert Slagter

De SEC van Thailand heeft de snoeischaar gezet in het aantal cryptovaluta die gebruikt mogen worden door ICO's om geld mee op te halen. Bitcoin Cash, Litecoin, en Ethereum Classic mogen niet langer gebruikt worden. Deze vier blijven legaal.

Regelgeving

Van zeven naar vier

In juli 2018 kwam de Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) met een aankondiging over nieuwe regels rondom ICO's. Toentertijd was het één van de eerste landen met een juridisch framework voor ICO's. Er waren zeven goedgekeurde cryptovaluta die gebruikt mochten worden: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Ether Classic (ETC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) and Stellar (XLM).

Van die zeven gaan er drie weer de ijskast in. Bitcoin Cash, Ether Classic, en Litecoin mogen door ICO's niet meer gebruikt worden om geld mee op te halen. De SEC herinnert de Thaise markt er ook nog eens aan dat de lijst met goedgekeurde valuta “niet betekent dat de munten als wettig betaalmiddel worden gezien”.

Ongebruikte valuta

Het agentschap vertelt niet precies waarom het aantal goedgekeurde munten is verlaagd. Er zou rekening gehouden zijn met meerdere factoren, waaronder het nieuws en ontwikkelingen gerelateerd aan de munten zelf.

“De update van de lijst heeft zeer waarschijnlijk geen impact op investeerders of de markt van digitale assets. Tot dusver is er nog geen ICO geweest die de verwijderde valuta heeft gebruikt om geld op te halen”, aldus de SEC.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.